fbpx
Acasă » UMOR CALIFICAT » Să râdem cu profesorul Mateuț! A povestit cum l-a contrazis Gigi Becali în sala de judecată, imitându-l. VIDEO

Să râdem cu profesorul Mateuț! A povestit cum l-a contrazis Gigi Becali în sala de judecată, imitându-l. VIDEO

Profesorul și avocatul Gheorghiță Mateuț poate fi și amuzant. Rugat de studenți să povestească faze amuzante din activitate, Mateuț a povestit cum l-a contrazis fostul său client, Gigi Becali, în sala de judecată, în ședință publică. Avocatul l-a și imitat pe patronul FCSB.

Profesorul Gheorghiță Mateuț a fost anul acesta decan de suflet  al generației care a absolvit în vară facultatea. În această calitate, a participat la cursul de suflet, care a fost filmat de absolventul Dragoș Sofranca și pus pe YouTube. Invitații, decanul Florin Streteanu, profesorul Mateuț și asistentul Lucian Criste, le-au vorbit absolvenților și au fost rugați să spună și cauze amuzante.

Avocatul Gheorghiță Mateuț a vorbit mai întâi despre un dosar cu un om de afaceri și contabilul acestuia din urmă, arestați la Curtea de Apel Timișoara:

”Eu i-am apărat, am pledat pe fond și am susținut că nu sunt vinovați, n-au săvârșit nicio faptă, am atacat acolo pe fond. Am încercat să demontez prin argumente doar, prin cuvinte, cu ajutorul cuvintelor. În asta constă profesia noastră, dezbaterile judiciare pe fond, pledoaria.

Îmi amintesc că după proces – am obținut atunci o soluție favorabilă, inclusiv punerea în libertate – după ce au fost puși în libertate, m-am întâlnit cu unul dintre ei, cu omul de afaceri, care râdea. Zice: Auzi, știi ce mi-a spus contabilul meu, când vorbeați și noi eram în boxă? Mi-a spus următoarele: Bă Vasile, dacă domnul avocat Mateuț zice că suntem  nevinovați, înseamnă că așa-i, nu?”, a spus Mateuț.

Acesta a mai povestit despre un caz, fără a da nume, dar este ușor de dedus despre cine este vorba, după cum chiar profesorul a spus. Clujust vă spune că este vorba de dosarul ”Valiza” și Gigi Becali:

”Vreau să vă mai relatez un caz absolut real, la Înalta Curte de Casație și Justiție, la secția penală, când am pus concluzii pentru un personaj foarte cunoscut – pot să vă spun pentru că hotărârea este definitivă – pe care îl veți recunoaște din descriere.  Foarte cunoscut, foarte mediatizat, care vorbește la televizor zilnic. Care a fost și la Cluj inițial și au participat și studenți atunci în sală. Dar asta era la Înalta Curte. Eu printre altele când analizez infracțiunea de dare de mită în modalitatea promisiunii, îi fac următoarea apărare, pe fond, în cadrul pledoariei: Printre altele, susțin în fața instanței că promisiunea este neserioasă.

Bineînțeles că invoc literatura de specialitate, inclusiv opinia domnului profesor Chirică: contractul trebuie să fie serios. Și cum demonstrez eu că promisiunea este neserioasă? Dacă nu este serioasă, atunci ea nu poate constitui latura obiectivă a infracțiunii de dare de mită prin promisiune. Și invoc mijloacele de probă din dosar: declarația lui Jean Pădurenu, care din păcate nu mai este, care spune: Este neserios, niciodată n-am crezut! Promite și nu se realizează. Niciodată n-am crezu că-și va îndeplini promisiunea. În dosar sunt ascultați fotbaliștii: fiecare declară la fel și am arătat în fața instanței, în ședință publică, ce declară fiecare fotbalist, reprezentarea lui: niciodată n-am crezut că inculpatul își va îndeplini promisiunea.

La care ”pacientul” din spate, inculpatul, se ridică în picioare și zice: Minte!! De mine. Nu-i adevărat! Adică cum? Adică eu, păi eu dacă am promis, eu chiar îndeplineam promisiunea!

Vreți să știți soluția? Achitare, cu majoritate de voturi, la prima instanță. Totuși, achitare cu 2 la 1. Știți cum și-a motivat opinia judecătorul: Inculpatul și-a contrazis propriul avocat. În apel, prison, condamnare.”

Tot cursul de suflet poate fi vizionat mai jos.

Citește și

Gheorghiță Mateuț răspunde la glume: ”Pentru mine, profesional, este cea mai bună perioadă”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns