fbpx
Stoia în 2011 la Curtea de Apel Cluj, unde era arestat preventiv alături de Sorin Apostu

Cum vede un inculpat celebru justiția: ”destinul meu este în mâna unor oameni cărora poate nu le place de fața mea”

Un om de afaceri din Cluj, condamnat definitiv cu suspendare într-un dosar și achitat definitiv în altul, a acordat un amplu interviu unui ziar central, din care am extras câteva citate relevante asupra modului cum vede justiția, judecătorii și DNA.

Afaceristul Călin Stoia, asociat în firma de salubritate Brantner-Vereș, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare pentru dare de mită în dosarul cu fostul primar Sorin Apostu și achitat definitiv recent în dosarul ”Number one”, în care era acuzat de trafic de influență cu referire la primul-ministru de atunci, Emil Boc, a acordat un interviu ziarului Evenimentul Zilei. Iată câteva din spusele lui Stoia:

”Eu cred foarte mult că fiind presiunea foarte mare pe judecători, din partea media, toată lumea scria ce nenorociți suntem. Stilul ăsta de condamnări cu suspendare, sunt de împăcare a caprei și a verzei, sunt soluții gospodărești. Nici DNA nu apare cu achitare și nici inculpatul nu merge la închisoare.”

”Eu cred că DNA înscenează o mare piesă de teatru, în care ei urmăresc ca inculpatul să fie arestat. Asta în primul rând. Pentru că dacă inculpatul este arestat, lucrurile se simplifică pentru ei în faza de cercetare judecătorească.”

Referitor la perioada când era inculpat și mergea la proces, omul de afaceri a spus: ”Sigur că sunt obosit. Nu a fost o lună să nu mă duc la tribunal. Pentru mine ca om, fiecare zi în tribunal, și a doua zi, este o cădere psihică majoră. În ziua aia nu mai sunt bun de nimic, pentru că îmi dau seama că destinul meu este în mâna unor oameni cărora poate nu le place de fața mea. Care este diferența, aceeași probațiune, unii judecători m-au considerat vinovat și alții m-au achitat.”

”Eu nu am treabă cu judecătorii. Eu am treabă cu DNA. Când am fost arestați erau mai mulți oameni de afaceri în dosar, dar despre ei nu s-a mai zis nimic. DNA au obținut ce a vrut, arestarea lui Apostu.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina