fbpx

RIL-sporul de risc de 25% poate fi acordat personalului silvic și fără norme elaborate

Dispozițiile din codul silvic referitoare la sporul de risc sunt suficient de clare și precise pentru ca personalul silvic să beneficieze de sporul de risc de 25% și în absența elaborării normelor, regulamentelor, instrucţiunilor şi ghidurilor de bune practici.

În şedinţa din 12 aprilie 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru soluționarea recursului în interesul legii, legal constituit a soluționat sesizarea Colegiului de conducere al Curţii de Apel Alba Iulia și a pronunțat următoarea soluție:

Decizia nr.7  în dosarul nr.280/1/2021

Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Alba Iulia şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea și aplicarea unitară a prevederilor art. 120 alin. (5) din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, personalul silvic la care fac referire aceste dispoziţii beneficiază de un spor de risc de 25% din salariul de bază, în absenţa elaborării normelor, regulamentelor, instrucţiunilor şi ghidurilor de bune practici, conform prevederilor art. 115 alin. (1) din aceeaşi lege.

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Sesizarea Colegiului de conducere al Curţii de Apel Alba Iulia: sesizare RIL 280 1 2021

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!