fbpx

RIL admis: Furtul prin ruperea sistemelor de siguranță de pe bunuri este considerat furt calificat

ÎCCJ a admis un RIL prin care stabilește că fapta de furt prin ruperea sistemului de siguranță plasat pe bun întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de furt calificat.

În ședința din 17 februarie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru soluționarea recursului în interesul legii a pronunțat Decizia nr.6  în dosarul nr.3032/1/2019:

”Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curții de Apel București şi de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și stabilește :

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 228 alin.(1) raportat la art.229 alin. (1) lit. e) din Codul Penal:

Fapta de furt săvârşită prin scoaterea/ruperea sistemului de siguranţă plasat pe bun întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunii prevăzute de art. 228 alin.(1) raportat art. 229 alin. (1) lit. e) din Codul Penal.”

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 474 alin. (4) din Codul de procedură penală.”

Vedeți mai jos opiniile contrare ale instanțelor care au dus la sesizarea cu recurs în interesul legii de către CA București

RIL vizând următoarea problemă de drept: Furtul prin ruperea etichetelor antifurt este simplu sau calificat?

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina