fbpx
Acasă » AVOCATURA » Rezultatele alegerilor din Baroul Cluj: Cine sunt noul decan și noii consilieri

Rezultatele alegerilor din Baroul Cluj: Cine sunt noul decan și noii consilieri

Rezultatele alegerilor din Baroul Cluj: Noul decan este Flavia Maier, iar cei 14 noi consilieri îi puteți vedea în lista de mai jos cu voturile primite.

La adunarea generală, care a avut loc la un hotel de cinci stele, au fost prezenți peste 700 de avocați din totalul de peste 1300 câți sunt în Baroul Cluj acum.

Cei trei candidați la funcția de decan și candidații pentru Consiliu au vorbit fiecare câteva minute în fața colegilor lor..

Budișan și-a început discursul cu un citat de-al lui Steve Jobs: ”Nu poţi conecta punctele privind spre viitor, le poţi conecta doar privind spre trecut. Aşadar, trebuie să ai încredere că toate punctele se vor conecta într-un final în viitor. Așa fiind, eu cred că experiența pe care o am, seriozitatea și profesionalismul cu care mi-am exercitat profesia timp de 20 de ani, disponibilitatea pe care am avut-o în cei 8 ani de când sunt în organele de conducere ale Baroului, mă recomandă pentru această funcție”

Acesta a amintit că a preluat departamentul de apărare a profesiei din cadrul Baroului în momentul în care avocatura clandestină era în floare, după care au urmat numeroase dosare penale pentru astfel de fapte, finalizate cu condamnări. Avocatura clandestină este pe cale de dispariție în Cluj.

Flavia Maier a spus că nu trebuie să lase magistrații și alte categorii profesionale să-i desconsidere pe avocați: ”Nu trebuie să cerșim bunăvoință, ci să impunem respect. Probabil că ați auzit, avocaţii francezi au recurs la măsuri extreme de protest ca să-și apere drepturile. În România în care preşedinta Înaltei Curţi spune că nu se poate pune semnul de egalitate între avocat şi procuror, avocaţii tac. Haideţi să nu mai tăcem, să nu mai lăsăm pe nimeni să ne desconsidere, fie ei judecători, procurori, poliţişti, funcţionari de la ghișee şi aşa mai departe.”

”Eu propun să insist cu toate forţele pentru ca ghidul propus de noi, şi nesemnat de reprezentanții judecătorilor încă din 2016, să îl implementăm. Timpul nostru, atât cât este, e prețios. De ce să pierdem timp în sală așteptând o ședință de judecată care se amână cu o oră de la cea planificată, când se poate face în aşa fel încât lucrurile să se petreacă la termenul stabilit.”, a mai spus noul decan.

Maier a mai spus că vrea să atragă sponsori la conferințele avocaților: ”Trebuie să insistăm pe pregătirea profesională, pregătirea prin conferinţe organizate de Barou pe care le putem realiza prin atragerea unor sponsori. Spre exemplu, anul trecut ne-a sponsorizat Banca Transilvania. Trebuie să facem dezbateri pe speţele în curs, pentru că fiecare ne-am întrebat dacă am procedat cât de bine se putea într-o anumită cauză şi am fi vrut şi noi să auzim o a doua opinie”, a precizat Flavia Maier.

Budișan a fost singurul dintre candidații pentru decan care a spus că trebuie îmbunătățită relația Baroului cu presa, ceilalți doi victimizându-se fără însă a da exemple de afirmații calomnioase sau defăimătoare, după cum a spus Maier. ”Trebuie să avem o relaționare mai bună cu presa, care ne poate ajuta în relațiile cu toate instituțiile”, a spus Călin Budișan.

Din discursul lui Mircea Pop nu redăm nimic pentru că acesta a dat afară într-un mod grobian jurnalistul Clujust.ro de la depunerea jurământului noilor avocați stagiari.

Numărătoarea voturile s-a încheiat după ora 2 noaptea.

Candidații pentru funcția de decan:

 1. Flavia Maier – 254 voturi
 2. Mircea Pop – 210
 3. Călin Budișan – 169

Noii membri din Consiliul Baroului:

 1. Șerban Diaconescu – 485 voturi
 2. Mihai Neamț – 476
 3. Victor Rusa – 452
 4. Gidro Stanca – 435
 5. Mircea Pop – 427
 6. Voicu Sârb – 403
 7. Dan Chertes – 383
 8. Călin Budișan – 367
 9. Marius Floare – 358
 10. Luiza Budușan – 345
 11. Mihai Bejenaru – 342
 12. Călin Iuga – 339
 13. Livia Labo – 329
 14. Cristina Cuibus – 320

Au mai candidat pentru Consiliu Anca Baciu (296 voturi), Flavia Barbur (288 voturi), Mirel Ionescu (288) și Horațiu Bodea (287)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns