clujust.ro

Proiectul desemnat câștigător de Primărie

Procesul plăcuțelor bilingve, repus pe rol. Se cer lămuriri de la Primărie

Deși astăzi Tribunalul Cluj trebuia să se pronunțe în procesul privind montarea plăcuțelor bilingve sau trilingve la intrările în Cluj-Napoca, instanța a hotărât să repună cauza pe rol.

Instanța de contencios a Tribunalului Cluj, care la termenul din 26 octombrie a rămas în pronunțare, a hotărât că repune dosarul pe rol și a fixat un nou termen de judecată pentru data de 7 decembrie. Soluția pe scurt: ”Repune cauza pe rol. Se constata ca o parte dintre cererile de interventie accesorie nu au fost comunicare cu paratul. Dispune comunicarea cererilor de interventie accesorie de la filele 65-464 cu paratul. Se face adresa la parat pentru a raspunde care este stadiul proiectului ”Intrarile orasului-sistem de comunicare integrat in Cluj-Napoca. Pronuntata in sedinta publica din data de 09.11.2015”

Cererile de intervenție la care se face referire sunt cele aproape 400 de cereri trimise prin poștă de clujeni care au completat formularul pus la dispoziție de grupul de inițiativă musai-muszaj.ro. Acestea au ajuns la dosar mai târziu, astfel că pe portalul instanțelor de judecată apar la dosar doar 6 cereri de intervenție accesorie, care au fost depuse direct la instanță.

Amintim că reclamantul în proces este Asociația Minority Rights Egyesulet, înființată după ce un proces similar a fost pierdut de o altă asociație din cauza unei chesituni procedurale, fiind admisă excepția lipsei calității procesuale active. Absolventa de drept Iza Szocs, cea care a redactat acțiunea primei asociații, este membră în asociația care a demarat al doilea proces, care este reprezentată în instanță de tatăl tinerei, Sandor Szocs.

Comments

comentarii

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew Europe) își anunță plecarea din USR - Uniunea Salvați Roomânia, din motive ce țin de direcția partidului.... Citește mai mult
Statuia lui Iuliu Maniu de lângă Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca a fost repusă pe soclu luni, după ce în weekend a fost pusă la pământ de muncitorii care efectuează lucrări de modernizare în zonă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!