fbpx
Calin Stoia și Sorin Apostu

Procesul lui Apostu și Stoia se împiedică de un martor

Procesul în care sunt inculpați fostul primar Sorin Apostu, soția lui și omul de afaceri Călin Stoia a fost amânat la Înalta Curte de Casație și Justiție din cauză lipsei unui martor, fost angajat la compania Brantner-Vereș.

Înalta Curte de Casați și Justiție a amânat pentru data de 25 iunie judecarea apelului în cazul de corupție în care sunt acuzați Sorin Apostu, Monica Apostu şi Călin Stoia. Motivul pentru care nu s-a încheiat procesul este că nu s-a prezentat la instanţă un martor. Este vorba de Nelu Miron, fost angajt  la compania Brantner-Vereş, cel care ţinea legătura cu Direcţia Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca şi care ar putea să dea informaţii relevante cu privire la recomandările pe care Apostu le-ar fi dat pentru ca firma să câştige contracte de salubrizare şi în alte judeţe.

În lipsa martorului, fudecătorii Înaltei Curţi au întrebat procurorul dacă insistă în audierea acestui martor, iar procurorul a răspuns că solicită în continuarea audierea lui şi că mărturia este importantă.

Apelul este ultima cale de atac din acest proces după noul cod de procură penală.

În 25 iulie 2013, fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu Mureş, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie, soţia acestuia – la trei ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat.

Comments

comentarii

Un comentariu

  1. Pingback: Sorin Apostu a semnat condica la IPJ Cluj VIDEO - CLUJUST

Lasă un răspuns