fbpx
Directorul Clujana SA Dorinel Sumlea FOTO ziardecluj.ro

Contract de promovare bolnăvicios la Clujana

Fabrica de încălţăminte Clujana, deţinută de Consiliul Judeţean Cluj, are contract de promovare online cu o firmă specializată în resurse umane şi căutare de job-uri din Timişoara şi nu cu specialişti în PR şi marketing online. La selecţia de oferte au mai participat două firme cu rol de mâini moarte.

Clujana SA a încheiat în luna martie un contract de “consultanţă şi promovarea pe canale media online” cu firma Evolution Human Capital Consulting SRL din Timişoara. Potrivit bilanţului depus pe anul 2013 la Ministerul Finanţelor, societatea un singur angajat, venituri de 48.822 lei şi are ca principal obiect de activitate “servicii de furnizare si management a fortei de muncă”. Acest lucru îl arată şi site-ul firmei: “Evolution Human Capital Consulting este o companie de consultanţă în resurse umane. Serviciile noastre din domeniul resurselor umane se adresează clienţilor noştri din Cluj și Timişoara dar avem acoperire națională pe serviciile de Recrutare si Selecție Personal, Training, Team-Building, Evaluare Personal și Coaching“.

pagina evolution HCC

 

Contactat în 26 mai de către CLUJUST.ro în legătură cu acest contract, directorul Clujana, Dorinel Şumlea, a spus că este plecat din oraş, dar că va analiza situaţia la întoarcere. “Trebuie să mă uit că foarte multe contracte avem.  Vă spun zilnic semnăm contracte cu două-trei firme. Verific şi ne auzim“, a spus directorul fabricii, Dorinel Şumlea.

CLUJUST.ro a trimis apoi o solicitare scrisă către Consiliul Judeţean şi fabrica Clujana cu următoarele întrebări:

  • În ce condiţii a încheiat Clujana SA contractul nr.72 din 6 martie 2014 cu firma SC Evolution Human Capital Consulting SRL? Licitaţie sau încredinţare directă?
  • Ce servicii a prestat pana acum firma?
  • Cum e posibil ca o firmă care se ocupă cu resurse umane din Timişoara să obţină contract de promovare la Clujana?
  • Care este valoarea contractului?
  • Va analiza conducerea Consiliului Judeţean acest contract?

Răspunsul a venit tot în scris din partea directorului fabricii Clujana, Dorinel Şumlea, care a evitat o parte dintre întrebări invocând clauza de confidenţialitate, inclusiv cu privire la valoare, cu toate că este vorba de un contract al unei fabrici deţinute de Consiliul Judeţean, adică o instituţie a statului finanţată din bani publici.

clujana raspuns-page-001

Societatea Adinvent SRL, care a mai participat la cererea de oferte, nu a mai depus bilanţ la Ministerul Finanţelor din 2011, când avea un angajat, cifră de afaceri şi venituri 0 şi se ocupa cu realizarea de software dedicat. Cealaltă societate participantă, Yleonline SRLD are ca domeniu de activitate “comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet” şi este deţinută de un traducător autorizat, Bocu Ileana Camelia.

Cu toate că oferta cea mai avantajoasă este ţinută la secret, CLUJUST.ro a aflat că aceasta este de 1.500 de lei pe lună, iar contractul cu Evolution HCC SRL se întinde pe o perioadă de un an. 

clujana pantofi

comunicat clujana autor

 

Faptul că societatea preferată de conducerea Clujana, Evolution HCC, nu are experienţă în domeniul PR şi promovarea online o arată chiar ultimul comunicat de presă Clujana cu privire la lansarea ghetelor flexible și pantofilor stiletto sub brand propriu, pentru care firma a apelat la o ziaristă să-l scrie. Aşa cum arată fişierul word în care este scris comunicatul, acesta a fost redactat de Kristina Restea de la actualdecluj.ro, fostă ziaristă la Ziua de Cluj. Aceasta l-a cunoscut pe managerul Evolution HCC, Geo Ivanov, în toamna lui 2012, într-o excursie în Delta Dunării, despre care a şi scris un articol.

 

 

 

Comments

comentarii

Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult
Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!