fbpx
Ștefan Cadar, patronul Fany

Patronul Fany i-a făcut denunț lui Rareș Pop pentru mită

Una dintre acuzațiile care i se aduce șefului teritorial ISCTR, Rareș Pop, cea de luare de mită, a pornit de la două denunțuri: al patronului firmei Fany, Ștefan Cadar și al directorului firmei, Cristian Măhălean. Banii ar fi ajuns la consiliera deputatului Elena Uioreanu.

rarespopȘtefan Cadar a susținut în fața anchetatorilor că Rareș Pop (foto) i-ar fi cerut 1.500 de lei pentru plata unor bunuri folosite de PNL. Surse judiciare spun că este vorba de plata unor pachete cu fructe împărțite de deputatul Elena Uioreanu în colegiul său.

elena-uioreanu-
Elena Uioreanu

Încheierea de arestare preventivă a lui Pop emisă de judecătorul de drepturi și libertăți confirmă că există suspiciunea că Pop a cerut bani pentru cabinetul parlamentar Elena Uioreanu. ”În cursul lunii decembrie 2013,  Pop Rareș Vasile, având funcția de inspector șef al ISCTR Cluj, ar fi pretins plata sumei de 1.500 lei, ce urma să fie achitată  martorei Mureșan Andreea Mihaela, șef al cabinetului parlamentar Uioreanu Elena, sumă efectiv predată acesteia la data de 09.12.2013”, se arată în motivarea instanței.

Unul dinre avocații lui Rareș Pop, Gianina Costea Cuc, a precizat la Tribunal că Ștefan Cadat a făcut denunț când era în arest preventiv cu gândul la o pedeapsă mai mică și că clientul ei este pregătit pentru testul poligraf.

”În ce priveşte infracţiunea de luare de mită, posibil a fi fost săvârşită de inculpat, arată că a fost reţinută ca urmare a unui denunţ făcut de către Cadar Ștefan, la data de 24.04.2014, moment în care acesta se afla în arest preventiv, iar împrejurarea că inculpatul Pop şi-a manifestat azi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, disponibilitatea de a se supune testării poligraf, arată cu certitudine faptul că nu a fost implicat în niciun fel într-o astfel de infracţiune”, a spus în fața judecătorului avocata Gianina Costea Cuc.

Un alt avocat al lui Pop, Corneliu Teodorian, a susținut că există neconcordanțe între cele două denunțuri, așa cum s-a consemnat în motivarea instanței: ”În ceea ce priveşte infracţiunea de luare de mită, arată că la dosar există 2 denunţuri şi declaraţii date de Măhălean Cristian și Cadar Ștefan, aşa cum a spus şi colegul său, între care există neconcordanţe. În opinia sa, aceste denunţuri au fost formulate pentru ca titularul lor să beneficieze de înjumătăţirea limitelor de pedeapsă.”

Între timp patronul firmei de transport Fany, Ștefan Cadar, a fost eliberat din arest preventiv și s-a luat împotriva lui măsura arestului la domiciliu. El este judecat pentru dare de mită în procesul șefei din cadrul ARR, Daniela Dobrilă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a precizat că infracțiunea de luare de mită în acest caz este puțin documentată: ”În ceea ce priveşte infracţiunea de luare de mită, prev. de art. 289 rap la 7 lit. c din Legea 78/2000 modif. imputată inculpatului Pop Rareș Vasile, judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că aceasta este mai puţin documentată probator. În cauză, în acest stadiu incipient al anchetei, se poate totuşi vorbi cel mult de unele indicii care să justifice presupunerea rezonabilă că inculpatul Pop Rareş Vasile s-ar putea face vinovat de săvârşirea acestei infracţiuni constând pretinderea sumei de 1.500 lei”.

Pe lângă luare de mită, procurorii DNA Cluj mai aduc o serie de acuzații: abuz în serviciu comis în formă continuată cu obţinere de foloase necuvenite, desfăşurarea de activităţi ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii și șantaj.

Comments

comentarii

Stimulentele financiare pentru rezultatele obținute de elevi la olimpiadele internaționale pot ajunge până la 20.000 de lei, iar cuantumul acordat pentru cazarea şi masa elevilor, respectiv a profesorilor însoţitori la competiţiile şcolare din ţară ar putea crește până la 200 de lei pe zi.... Citește mai mult
Proiectul de modificare a Legii pensiilor militare, prin care se prevede că aceste pensii aflate în plată se indexează în raport cu solda sau salariul de grad sau de funcţie, a fost aprobat de Senat.... Citește mai mult

Lasă un răspuns