fbpx

Paranoia unui mare profesionist, o mare dezamăgire pentru mine

Scriu acest text cu următoarele vorbe în cap, spuse de un profesor cu vechime: ”să nu uitați că înainte de a fi juriști, sunteți oameni!”. De asemenea, scriu sub imperiul unei mari dezamăgiri cu privire la un mare profesionist în domeniul fiscal, care a uitat partea cu omenia.

Dezamăgirea am vrut să mi-o exprim de acum două zile, dar am zis să las de la mine. Însă, am fost provocat efectiv să scriu pentru că nu permit nimănui să-și bată joc de munca mea de un an și jumătate la Clujust.ro. De mine poate să zică oricine orice, dar când vine vorba de brandul CLUJUST, iau poziție!

În data de 10 martie, am avut o polemică cu avocatul și lectorul Cosmin Costaș la rubrica publică de comentarii de pe pagina de Facebook a Clujust, sub postarea articolului despre decizia Curții Constituționale cu privire la supravegherea tehnică și dosarele  DNA Cluj. Nu mai puteți citi comentariile, căci domnul Costaș le-a șters. În principiu, acesta mi-a cerut pe un ton imperativ să schimb titlul articolului, iar eu am replicat că nu cred că se pricepe mai bine la jurnalism ca mine. Menționez că sunt ziarist de 12 ani. Respect profesionalismul domnului Costaș în domeniul fiscal, dar nu cred că le știe pe toate, așa cum crede dânsul. Apropo, al doilea comentariu al lectorului începea cu ”Măi băieți…” Halal exprimare. (Am realizat între timp și de ce a sărit așa la un articol pe domeniul penal, cu care nu are tangență. Unul dintre judecătorii de la Curtea Constituțională este profesorul care l-a crescut pe Costaș și care l-a lăsat în locul lui la catedră. De aici mai deduceți o calitate a profesionistului). Amintesc aici că presa l-a făcut cunoscut pe avocatul din Arad care a avut norocul să obțină prima sentință cu taxa auto.

Ulterior, în aceeași zi, domnul Costaș mi-a comunicat pe alte căi că l-am pierdut ca cititor și că să nu mă pun rău cu avocații că ei îmi dau conținut pentru site. În primul rând, sufăr enorm că l-am pierdut ca cititor pe marele Costaș. În al doilea rând, în ego-ul lui uriaș, domnul avocat din Baroul Arad se identifică cu toți avocații. Menționez că sunt peste o mie de avocați numai în Baroul Cluj.

De asemenea, Cosmin Costaș mi-a scos ochii voalat că am preluat articole de pe site-ul firmei lui. Asta în loc să-mi mulțumescă căci am preluat cu link către sursă, dar se pare că la SEO (Search Engine Optimization) nu se pricepe, chiar dacă le știe pe toate.  În replică, i-am transmis că am șters de pe site tot ce preluasem de la dânsul și declarațiile lui. A mai rămas doar în articole despre conferințe sau cauza Bara și alții, în care nu am cum să-l ignor. De asemenea, a rămas articolul despre recenta respingere a cererii de sesizare a CJUE, din care Cosmin Costaș a publicat pe juridice.ro doar motivele.

Repet că nu mai intenționam să anunț cele de mai sus, dar ieri seară (11 martie) am primit un e-mail de la domnul Costaș care m-a șocat : ”Va solicit, pe aceasta cale (veti primi si notificarea oficiala) sa stergeti imediat articolul referitor la mine de pe portalul Ziar de Cluj, rubrica “Rautacisme”, sa imi comunicati numele autorului articolului si sursele de documentare pe care le-ati utilizat, respectiv sa imi indicati de la cine ati primit dreptul de a utiliza fotografia pe care ati postat-o si denaturat-o in articol. Urmeaza sa-mi cuantific prejudiciul de imagine si, conform dorintei dvs, ne vom vedea la instanta. Cine lucreaza atat de mizerabil, trebuie sa si plateasca

What????? Eu să șterg un articol de pe un alt site decât Clujust.ro?!! Colegul meu de breaslă, jurnalistul Liviu Alexa, a scris un pamflet, la care eu personal am râs bine și am sesizat că și oameni din Justiție rezonează cu ideea de fond. Pe care cred că domnul Costaș nu a înțeles-o deloc. Îi traduc eu: Cineva a scris haios despre ceva de care toată lumea știe, anume ego-ul lui uriaș, ca să nu-i zic aroganță.

Așadar, dacă eu am polemizat cu domnul avocat pe Facebook și pe un alt site un alt jurnalist (care vă asigur că are o motivație proprie) a scris un articol despre el, domnul Costaș crede că este un adevărat complot malefic. Să fie clar: Am anunțat public că am încheiat un contract de parteneriat cu Ziar de Cluj, prin care acord dreptul de a prelua un anumit număr de articole pe lună, contra cost. Consider că este un deal bun. Produsul Clujust este același și este preluat nemodificat. Dar de aici și până la alegațiile domnului Costaș e cale lungă.

Nu vreau să vă mai zic ce mi-a mai transmis și ce a insinuat marele profesionist Costaș, căci este sub nivelul acestui site. Și am auzit că și vorbește tot felul. Așa că…închei citându-l pe un profesor adevărat și un avocat renumit, care în ciuda succesului a rămas pământean: ”Să nu uitați că înainte de a fi juriști, sunteți oameni!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina