Pagubită de Tower: ”După 7 ani, am rămas cu un pix.. de 65.000 de euro”

O păgubită din dosarul Tower și-a semnat astăzi declarația de parte vătămată la Tribunal cu același pix primit de la inculpați acum 7 ani când a semnat antecontractul.

pixul tower (2)Petruța Aurelia Todea a fost audiată la Tribunalul Cluj ca parte vătămată în procesul de înșelăciune în care sunt inculpați Mihai Chezan, subalterna lui Mihaela Bărbos și două firme din fostul grup Tower, acuzați că au încasat avansuri mari de la oameni pentru apartamente pe care nu le-au mai construit. De exemplu, Petruța Todea a plătit un avans de 65.000 de euro, reprezentând 95 la sută din valoarea apartamentului de 58 mp. A încheiat antecontractul în februarie 2008, iar în acest scria că ”apartamentul va atinge stadiul de executie semifinisat si poate fi predat cumparatorului in dececembrie 2009”. Femeia a povestit în instanță cum s-a întâlnit cu Chezan la sediul firmei și i-a dat 65.000 de euro în lei. A plătit un TVA de 19%, cât era atunci în mod normal, dar de fapt trebuia doar 5% căci era prima ei achiziție imobiliară.

”Dupa 7 ani, am rămas cu un pix.. de 65.000 euro. Și o felicitare de Crăciun trimisă ca să ne multumească pentru increderea acordată”, a spus păgubita cu amărăciune în glas. Aceasta a povestit că atunci cânt și-a dat seama că este țeapă, a vorbit cu un avocat ca să-l dau in judecată Tower. ”Apoi Chezan mi-a spus în primul rând ”Succes!” și că nouă avocati au lucrat la întocmirea antecontractelor de vanzare-cumparare , practic spunandu-mi că nu voi avea nicio șansă”.

bloc tower (1)
Șantierul părăsit de pe Calea Florești, Cluj-Napoca

Petruța Todea a povestit cum le luau ochii la oameni cei de la Tower: ”De fiecare dată când cineva venea cu plasa de bani, trimiteau zece oameni pe șantier sa vedem ca se lucreaza. Cred că erau platiti doar să se plimbe pe șantier. Au fost atât de convingători, iar noi așa nerăbdători să ne vedem in casa noatră! Cu toate că achitasem aproape integral, mi-au mai cerut 10.000 euro pentru garaj, uitand ca la semnare contractului mi-au promis garaj in contul TVA-ului de 19 %. Apoi au scăzut la 4.000, 3000 de euro”.

Procurorul de ședință din partea DNA a precizat: ”Au spus că au platit constructorul in avans si ca acesta a folosit banii in alta parte si că a dat faliment si trebuie sa-si recupereze banii de la el”

Todea a adăugat:”Ei spun că n-au avut nicio vină, a fost soarta, a fost vremea…orice numa nu ei. In 2009, cand sustineau ca au bani, au spus că iarna nu se construieste..Apoi că trebuie sa construiasca hotelul USAMV. Când am mers si am vazut lacătul pus le sediul de pe strada Republicii am crezut că-mi pierd mințile”.

chezan
Mihai Chezan

Culmea, inculpatul Mihai ”Michael” Chezan, care nici nu se prezintă la proces, fiind în Statele Unite ale Americii, încearcă să-i facă pe păgubiți să-și retragă plângerile prin mediere. ”Aceleași minciuni. Vor să ne retragem plangerile penale cu toate ca nu fac nimic concret. M-am simtit inșelată definitiv si irevocabil pentru ca au incercat sa-și piardă urma. Au trecut tot pe altă firma. Acum au venit cu Helco, care e tot cu americani. Am ajuns să nu-i mai suport pe americani! Chiar și la mediere le-am arătat că am ultima sumă de bani. Le-am cerut să ne arate ceva concret. Au zis că ne arată un extras de cont curent de 2 milioane de euro. Cand am zis să facă un cont escrow au zis că au nevoie de bani”, a spus femeia.

Judecătorul a precizat că vede medierea ca o soluție bună, dar că inculpații trebuuie să vină cu o ofertă concretă. Procesul va continua luna viitoare.

Mai multe articole despre afacerea Tower puteți citi accesând acest link. 

Comments

comentarii

Elevii ar putea să meargă la ore și sâmbăta, pentru a recupera lecțiile care vor fi pierdute în perioada Bacalaureatului. La început de an școlar, ministerul Educației ia în calcul schimbări pentru elevi.... Citește mai mult
Perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale începe în această săptămână, potrivit calendarului aprobat prin hotărâre de Guvern. Cât costă alegerile prezidențiale 2024?... Citește mai mult

3 comentarii

  1. Persoană vătămată sau parte civilă – nu există noțiunea de parte vătămată.

Lasă un răspuns