Acasă » ȘTIRI » Omul de afaceri Călin Stoia, achitat definitiv în dosarul ”Number one”, trimis în judecată de DNA
Stoia în 2011 la Curtea de Apel Cluj, unde era arestat preventiv alături de Sorin Apostu

Omul de afaceri Călin Stoia, achitat definitiv în dosarul ”Number one”, trimis în judecată de DNA

Omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Cluj în dosarul de trafic de influență cunoscut sub denumirea ”Number one” de la faptul că ar fi urmat să intervină la numărul 1 din Guvernul de atunci, adică premierul Emil Boc.

Acuzația DNA Cluj din acest dosar nu a ținut în instanțe, astfel că Stoia a fost achitat atât la fond, cât și în apel, doar că în temeiuri diferite.

”În baza art 421 pct 2 lit a C pr pen admite apelul declarat de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – DNA- Serviciul Teritorial Cluj împotriva sentintei penale nr 452 din 23 decembrie 2016 pronuntata în dosar nr 4846/117/2015 al Tribunalului Cluj, pe care o desfiinteaza doar sub aspectul temeiului de achitare. Pronuntând o noua hotarâre, în aceste limite: Achita pe inculpatul Stoia Călin Mihai de sub acuzatia savârsirii infractiunii de trafic de influenta, prev de art 291 alin 1 C pen rap la art 6 din Legea nr 78/2000 cu aplicarea art 5 alin 1 Cpen – în temeiul art 396 alin 5 rap la art 16 alin 1 lit c C pr pen.”, se arată în minuta deciziei definitive pronunțate în 11 septembrie.

Articlul 16 alin.1 lit c) din Codul de procedură penală spune că ”nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”

Anterior, la Tribunal, Stoia a fost achitat pe litera b): ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”

Citiți mai jos motivarea de la prima instanță.

Motivarea achitării lui Călin Stoia: ”deși imoral, nu poate primi semnificație penală”

Amintim că Stoia a fost condamnat definitiv, în 2014, la 3 ani închisoare cu suspendare pentru dare de mită în dosarul cu fostul primar Sorin Apostu, în care a și stat în arest preventiv.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina