Acasă » ȘTIRI » Prima zi de școală pentru elevii deținuți din cadrul Penitenciarului Gherla

Prima zi de școală pentru elevii deținuți din cadrul Penitenciarului Gherla

Și elevii deținutți din cadrul Penitenciarului Gherla au început școala în 11 septembrie. În anul şcolar 2017 – 2018, au fost înscrise 24  persoane private de libertate repartizate pe patru nivele de învăţământ.

În 11 septembrie, la ora 10:30, a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018, la Școala Profesională care funcționeaza în incinta Penitenciarului Gherla. În acest an școlar procesul de învățământ va fi susținut de un numar de 13 cadre didactice. La festivitate au participat, cadrele didactice şi lucrători ai serviciului de educaţie.

În anul şcolar 2017 – 2018 au fost înscrise un număr de 24  persoane private de libertate repartizate pe următoarele nivele de învăţământ:

  • nivel primar – 6 persoane private de libertate;
  • nivel gimnazial – 8 persoane private de libertate;
  • nivel liceal – 5 persoane private de libertate; (clasa a IX-a )
  • nivel profesional – 7 persoane private de libertate (a XI-a –specializarea construcții și lucrări publice ).

În data de 12 septembrie, la ora 10:00,  la Secţia Exterioară Cluj-Napoca (secția pentru femei) va avea loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2017 – 2018. Aici, se va organiza învăţământ primar, conform programului “A doua şansă”. Au fost înscrise un număr de 14 persoane private de libertate – femei.

Administraţia penitenciarului a pregătit corespunzător spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educative, punând la dispoziţia elevilor şi profesorilor 7 săli de clasă, o sală profesorală,  dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

”Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale şi formarea unor deprinderi şi atitudini care să determine un comportament prosocial.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina