fbpx

O stagiară din Baroul Cluj a avut primul oficiu, în ziua după jurământ, la 330 de kilometri distanță

Raluca Pleșan, în vârstă de 23 de ani, proaspătă stagiară în Baroul Cluj, a început în forță activitatea la oficii, chiar după depunerea jurământului profesional. Primul ei oficiu a fost la 330 de kilometri de Cluj-Napoca, la Penitenciarul Colibași.

Cu puțin timp înainte să meargă, luni, la sala Auditoriu Maximum pentru a depune jurământul, Raluca Pleșan, originară din Vulcan (Valea Jiului) a aflat de la Serviciul de Asistență Judiciară a Baroului Cluj că va avea primul client din oficiu, fiind pe lista de permanență. Amintim că pentru avocații stagiari este obligatoriu să presteze activitatea de reprezentare din oficiu.

După ceremonia de depunere a jurământului, tânăra și-a anunțat maestrul că a doua zi nu va putea veni la birou și s-a dus acasă pentru a se pregăti de deplasare. S-a trezit la ora 5 dimineața, iar la ora 6 a plecat spre județul Argeș într-o mașină de poliție, alături de polițiști din Cluj. Motivul pentru care a fost nevoie de această deplasare este că inculpatul pe care urma să-l asiste din oficiu este anchetat de Poliția Cluj pentru un furt și o tentativă de furt ce au avut loc în Cluj-Napoca, iar acum este închis în Penitenciarul Colibași în altă cauză.  Acuzațiile exacte sunt tentativa de furt calificat (prin efracție) și un furt calificat (prin efracție) in concurs. S-au furat o drujba, o autifiletanta, o geaca și trei perechi de blugi dintr-un imobil aflat în renovare.  Polițiștii clujeni s-au dus la Colibași pentru a-i aduce la cunoștința calitatea de suspect.

Raluca Pleșan a povestit experiența pentru Clujust.ro. Aceasta ne-a mărturist că a avut emoții, fiind primul ei oficiu și totodată prima audiere. La stăpânirea emoților a ajutat-o și faptul că a fost actriță de teatru în perioada liceului.

Ce i-a spus maestrul Victor Rusa înainte de deplasare? ”Că ii pare rău de mine, să stau liniștită că o să mă descurc și să nu îmi uit legitimația de avocat :)”, ne-a spus tânăra.

Raluca Pleșan în fața Penitenciarului Colibași

”A fost obositor, interesant și stresant. Am plecat la 6 dimineața din Cluj și am studiat dosarul cauzei pe mașină până la penitenciar. Am avut emoții pentru că nu știam exact cum se vor desfășura lucrurile și îmi doream sa îmi îndeplinesc cu profesionalism obligațiile. Când am ajuns la penitenciar, am cerut 10 minute sa discut in condiții de confidențialitate cu clientul. Fără niciun fel de comentarii, polițiștii au fost de acord. Pentru câteva secunde, când m-am văzut față în față cu clientul, am avut senzația că nu mă voi descurca. Dar m-am adunat imediat și totul s-a desfășurat bine. Audierea a durat aproximativ o oră și jumătate. Clientul a recunoscut faptele, alegând sa meargă pe procedura simplificată.”, ne-a povestit avocata stagiară Raluca Pleșan.

Acesta a ajuns înapoi în Cluj în jurul orei 21 și speră ca următorul oficiu să fie aici sau măcar mai aproape. ”Atât de obosită am ajuns acasă! Stresul, dorința să meargă totul bine și drumul lung au făcut să fie extenuantă această experiență”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina