fbpx

El Chapo de Gherla. Un deținut condamnat pe viață a săpat în zid pentru a evada din Penitenciar

Un deținut închis pe viață în Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla s-a crezut El Chapo și a săpat în zid pentru a evada prin ghena de gunoi. Acesta a fost pârât de colegi la gardieni și a fost prins. Reușise să sape peste 30 de centimetri.

Adminstrația Națională a Penitenciarelor a comunicat că ”în 12.12.2019, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost înregistrată o tentativă de evadare, eveniment prevenit și gestionat cu operativitate de polițiștii de penitenciare aflați în serviciu. Prin activități operativ-informative specifice, angajații Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuțit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deținere.

Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei, iar nu într-un tunel, așa cum eronat s-a vehiculat în spațiul public. În legătură cu fapta săvârșită, a fost sesizată Poliția Municipiului Gherla, fiind, totodată, informat și judecătorul de supraveghere a privării de libertate.”

Deținutul care a încercat să evadeze se numeșt Mădălin Lupu zis ”Niki” și a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru patru crime.

„Deținutul Lupu Mădălin condamnat la închisoare pe viață își savârsea pedeapsa la penitenciarul din Gherla pentru 4 crime, două în penitenciar, 2 în afară. Gaura în peretele celulei o săpa în timp ce dădea televizorul la maximum, astfel încât să nu fie descoperit. În camera să mai aflau alți 2 deținuți, dar de frică nu i-au dat fapta în vileag și nu au spus agenților supraveghetori de pe secție”, a declarat Cosmin Dorobanțu, lider sindical FSANP, pentru Digi24.

”A încercat să evadeze şi a săpat un tunel în zidul camerei de deţinere, în spatele frigiderului, cu o lungime de 46 cm, înălţime de 27 cm şi adâncime de 33 cm. Din primele informaţii, deţinutul ar fi săpat în zidul camere, în zile repetate, tunelul pe care-l uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse, pentru a ajunge în ghena de gunoi de pe secţia de deţinere. Deţinutul mai avea un rând de cărămidă de scos şi ajungea în ghena de gunoi iar de acolo afară”, au spus sursele citate de Digi24.ro

Această tentativă de evadare a fost zădărnicită în urma informaţiilor primite de gardieni de la doi deţinuţi, colegi de celulă cu Lupu.

O anchetă a ANP a fost declanşată la Penitenciarul Gherla în urma acestui grav incident de securitate.

Lupu Mădălin Miki, în vârstă de 26 de ani, din Botoșani, a fost condamnat la închisoare pe viață după ce, în 2017, a intrat într-o gospodărie din Alba Iulia, iar când s-a întâlnit cu proprietara a lovit-o cu o piatră de mari dimensiuni, dar și cu picioarele, în zona capului și a pieptului, până a decedat. Pe fiul acesteia l-a rănit grav, acesta fiind internat o perioadă lungă de timp în spital.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina