fbpx

Peste 100 de avocați stagiari din Baroul Cluj au depus jurământul profesional FOTO/VIDEO

Peste 100 de avocați stagiari din Baroul Cluj au depus, astăzi, jurământul profesional în sala Auditorium Maximul de la UBB Cluj, sub privirile emoționate ale apropiaților.

104 avocați stagiari care au intrat în profesie în acest an și trei din 2018 au depus jurământul profesional, fiind apoi îmbrăcați oficial în robă de către prodecanul Baroului Cluj, Victor Rusa.

Amintim că la examenul de primire în profesie din 30 august 2019, au reușit 190 de candidați pentru Baroul Cluj, însă nu toți și-au găsit încă maestru, iar unii sunt agrenați în concursul pentru INM.

Circa 75% dintre stagiari sunt de sex feminin. La final, Rusa le-a spus în glumă stagiarilor ca dacă o sa exercite profesia cu cinste si demnitate, asa cum au jurat, intr-o zi o să poată sa fie ei in locul lui, să pupe stagiarele.

La eveniment a fost prezent și cunoscutul profesor emerit Liviu Pop, care i-a fost alături unui nepot care a intrat în Baroul Cluj. După ce au depus jurământul, unii stagiari s-au pozat cu maeștrii lor care le-au fost alături la evenimentul important de la începutul carierei lor, pentru care au muncit pe băncile facultății.

Jurământul profesional al avocaților sună în felul următor:

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina