fbpx

,,Măști în loc de amenzi!”-inițiativa primarului ,,orașului lui Bacovia”

Primarul Bacăului și-a instruit polițiștii locali să nu mai amendeze oamenii care nu poartă mască pe stradă, ci să le ofere, în schimbul amenzii, mască de protecție.

Lucian Daniel Stanciu Viziteu, anunța în 2 aprilie că la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale, polițiștii au fost îndrumați să poarte discuții de informare cu cetățenii care nu poartă mască pe stradă și să le ofere măști, nu să-i amendeze.

,,Măști în loc de amenzi!

Începând de astăzi, polițiștii locali din muncipiul Bacău vor purta discuții de informare și conștientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceștia vor oferi măști celor care accidental nu au mască, bineînțeles purtarea ei fiind obligatorie.

Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere ușoară față de ieri), consider că va fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni.

Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale care se ocupă de ordinea publică.

Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens.

Băcăuani, împreună trecem cu bine de acestă perioadă!” a scris primarul pe pagina sa de facebook.

În municipul Bacău, piețele și târgurile sunt deschise, primarul (foto) încurajând cetățenii să cumpere produse locale oferite la Bazarul Milcov.

Reacționând la cele apărute în presă, legat de faptul că la Bacău nu s-ar mai da amenzi pentru nepurtarea măștii pe stradă, primarul a precizat la 3 aprilie următoarele:

,,Scopul administrației locale din Bacău nu a fost niciodată acela de a da amenzi și de a pedepsi băcăuanii. Scopul a fost și este unul singur: de a câștiga lupta cu boala.

De aceea, le-am cerut polițiștilor locali ca în următoarea petioadă să insiste pe informare și prevenție.

Polițiștii locali trebuie să le ceară trecătorilor să-și pună mască, iar dacă nu au, le vor oferi una.

Dacă persoana respectivă refuză chiar și în aceste condiții să poarte mască, atunci va fi amendată.

În mai multe instituții media a apărut știrea că la Bacău nu se mai dau deloc amenzi. Se dau, însă scopul nostru nu este să pedepsim pe nimeni, ci să îndreptăm, să prevenim și așa să salvăm vieți.

Măștile împărțite persoanelor care nu le purtau ajută la prevenție. Tocmai de aceea, campania organizată împreună cu Poliția Locală Bacău a fost primită foarte bine de băcăuani.

La Bacău legea se aplică în continuare! Cred că soluția de dreapta este ca cetățenii să fie parteneri ai autorităților locale și centrale.

Doar împreună vom învinge această boală nenorocită și vom reveni la viața normală de dinainte de epidemie.”

Actualizând informația legată de măsura luată, primarul a anunțat ieri că Bacăul înregistrează a treia zi de scădere a ratei de infectare.

,,Continuăm campania de prevenție și informare despre importanta purtării măștii și respectarea măsurilor de protecție.

Reacțiile sunt pozitive.

Astăzi rata de infectare cumulată in municipiul Bacău este de 3.57, a treia zi de scădere.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina