fbpx

CSM a declarat respins, în 2021, un candidat (avocat) de la concursul de admitere în magistratură din 2018

Secția pentru judecători din CSM a decis, în ședința din 1 aprilie, că un candidat de la concursul de admitere în magistratură din 2018 nu îndeplinește condițiile pentru a fi admis. Candidatul, de profesie avocat, a avut în acest timp un proces împotriva CSM.

”Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat neîndeplinite cumulativ condițiile prevăzute de art. 14 alin. 2 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare de către candidatul având codul A 1000 și, în consecință, a hotărât declararea acestuia „respins” la concursul de admitere în magistratură, organizat în perioada 20 martie-2 iulie 2018. (unanimitate)”, se arată pe ordinea de zi soluționată a ședinței, citată de justnews.ro

Articolul 14 din Leega 303/2004

(1) Admiterea la Institutul Național al Magistraturii se face cu respectarea principiilor transparenței și egalității, exclusiv pe baza de concurs.

(2) Poate fi admisă la Institutul Național al Magistraturii persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții

a) are cetățenia română, domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu;

b) este licențiată în drept;

c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal și se bucură de o bună reputație;

d) cunoaște limba română

e) este aptă, din punct de vedere medical și psihologic, pentru exercitarea funcției.

Cum s-a ajuns aici ne arată tot ordinea de zi a secției pentru judecători a CSM: ”Analizarea îndeplinirii condiţiilor legale de către candidatul pentru care s-a dispus punerea în executare a Hotărârii nr.83/2019 a Curţii de Apel Târgu Mureş (DRUO nr.8354/2021)”

Avocatul Ovidiu Dumitru Moldovan din Baroul Mureș a câștigat în instanță reluarea procedurii de examinare psihologică în ceea ce îl privește, dar din câte se pare, nu a reușit nici ulterior să convingă comisia de examinare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina