fbpx

Lămurire și drept la replică din partea Curții de Apel Cluj

Biroul de informare și relații publice al Curții de Apel Cluj ne-a trimis următorul comunicat intitulat Lămurire şi drept la replică referitor la articolul intitulat „Greu de judecat” publicat de către Clujust la data de 24 mai 2017:

Articolul menţionat, conţine un paragraf, care pare să nu aibă legătură cu demersul jurnalistic urmărit, respectiv acela de a aduce în spaţiu public două hotărâri judecătoreşti: Instanța Curții de Apel Cluj a fost constituită din președinte Amalia Alexandrina Marin și judecători Iarina Ioana Prelipceanu și Antoniu Simon. În decizie se arată textual ”Compunerea completului de judecată desemnat să participe la judecarea cauzei a fost stabilit potrivit Hotărârii nr. 74 din 1.09.2016 a Colegiului de conducere al Curții de Apel Cluj”. Anterior acestei hotărâri, în complet era Sergiu Leon Rus, care a fost înlocuit de Iarina Prelipceanu, avansată anul trecut de la Tribunal la Curte. Aceasta este judecătoarea care a dat în judecată Baroul Cluj.

Referitor la paragraful menţionat, Curtea de Apel Cluj precizează că referirea străină şi marginală, precum şi invocarea unor aspecte din viata profesională a unui judecător, prin trimitere la un articol de presă care prezintă în mod limitat şi neconcludent un eveniment din trecut, demult consumat, în cadrul prezentării unui litigiu de drept comun al unei persoane fizice, nu pot pune în discuţie obiectivitatea instanţei de judecată şi autoritatea hotărârii judecătoreşti, pronunţată de judecătorii sus menţionaţi.

Biroul de informare şi relaţii publice al Curţii de Apel Cluj

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina