fbpx

Instanța a redus numărul persoanelor de care nu au voie să se apropie Paszkany și Mureșan

Instanța Tribunalului Cluj a modificat controlul judiciar pentru Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan, reducând numărul de persoane de care nu au voie se apropie. Astfel, Paszkany poate lua contact acum cu administratorul judiciar al FC CFR 1907 Cluj SA, Răzvan Zăvăleanu, iar Iuliu Mureșan poate să își exercite funcția de președinte al clubului, fiind ridicată interdicția de a se apropia de reprezentanții și angajații CFR 1907.

Omul de afaceri Arpad Pazkany și Iuliu Mureșan au depus plângeri la Tribunalului Cluj împotriva măsurii controlului judiciar luată de DIICOT Cluj față de cei doi, aceștia fiind urmăriți penal pentru delapidate cu consecințe deosebit de grave. Dacă inițial, procurorii le-au pus interdicție să se apropie de o listă lungă de fotbaliști, cluburi, avocați, reprezentanți firme, angajați ai clubului de fotbal, instanța a redus în 18 august numărul acestora.

Soluția pe scurt la plângerea lui Paszkany:

În temeiul art. 215 ind. 1 cu ref. la art. 213 C.proc.pen., admite în parte plângerea formulată de inculpatul P. A. Z., împotriva Ordonanţei procurorului din data de 04.08.2016, emisă în dosar penal nr. 69 D/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat, şi, în consecinţă:

În temeiul art. 211 alin. 1, art. 215, art. 202 alin. 1-3, 4 lit. b) C.proc.pen., menţine măsura controlului judiciar, prelungită faţă de inculpatul P. A.Z., prin Ordonanţa procurorului din data de 04.08.2016, emisă în dosar penal nr. 69 D/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, ca temeinică şi legală, şi, prin urmare, respinge cererea principală a inculpatului de revocare a măsurii preventive, ca nefondată.

Modifică conţinutul obligaţiei fixate în sarcina inculpatului conform art. 215 alin. 1 lit. c) C.proc.pen., şi stabileşte ca inculpatul să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa o dată la două săptămâni, sau de câte ori este chemat.

Încuviinţează inculpatului să nu se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa în perioada 19 august – 11 septembrie 2016.

Modifică conţinutul controlului judiciar, în sensul că înlătură obligaţia fixată în sarcina inculpatului conform art. 215 alin. 2 lit. d) C.proc.pen., în ceea ce îi priveşte pe numiţii Ciorca Vasile-Florin, Zăvăleanu Răzvan-Traian., Baciu Simona Claudia, Negrean Maria, , şi anume: înlătură din sarcina inculpatului obligaţia de a nu se apropia şi de a nu comunica, direct sau indirect, cu aceste persoane.

Menţine în rest obligaţiile fixate în sarcina inculpatului şi care intră în conţinutul controlului judiciar.

Dispune comunicarea unei copii de pe prezenta organelor de poliţie de la domiciliul inculpatului, Serviciului public comunitar de evidenţă a populaţiei şi organelor Poliţiei de Frontieră.

În baza art. 275 alin 3 Cod Procedură Penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în Şedinţă Camerei de consiliu, azi, 18.08.2016, în lipsa participanţilor.

Soluția la plângerea lui Mureșan:

În temeiul art. 215 ind. 1 cu ref. la art. 213 C.proc.pen., admite în parte plângerea formulată de inculpatul M. I.-P., împotriva Ordonanţei procurorului din data de 04.08.2016, emisă în dosar penal nr. 69 D/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat, şi, în consecinţă:

În temeiul art. 211 alin. 1, art. 215, art. 202 alin. 1-3, 4 lit. b) C.proc.pen., menţine măsura controlului judiciar, prelungită faţă de inculpatul M. I.-P., prin Ordonanţa procurorului din data de 04.08.2016, emisă în dosar penal nr. 69 D/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, ca temeinică şi legală. Modifică conţinutul obligaţiei fixate în sarcina inculpatului conform art. 215 alin. 1 lit. c) C.proc.pen., şi stabileşte ca inculpatul să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa o dată la două săptămâni, sau de câte ori este chemat.

Modifică conţinutul controlului judiciar, în sensul că înlătură obligaţia fixată în sarcina inculpatului conform art. 215 alin. 2 lit. d) C.proc.pen., în ceea ce îi priveşte pe numiţii Matei Alexandru – şi Balaj Iustin – secretar sportiv la SCS FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA, precum şi în ceea ce îi priveşte pe reprezentanţii şi angajaţii SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA, , şi anume: înlătură din sarcina inculpatului obligaţia de a nu se apropia şi de a nu comunica, direct sau indirect, cu aceste persoane.

Menţine în rest obligaţiile fixate în sarcina inculpatului şi care intră în conţinutul controlului judiciar. Dispune comunicarea unei copii de pe prezenta organelor de poliţie de la domiciliul inculpatului, Serviciului public comunitar de evidenţă a populaţiei şi organelor Poliţiei de Frontieră. În baza art. 275 alin 3 Cod Procedură Penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina