fbpx
Avocatul Jorge Ibarrola va reprezenta CFR la Lausanne

Insolventul CFR dă 70.000 de euro pe avocați pentru a salva 6 puncte pe sezonul viitor

FC CFR 1907 Cluj SA, aflată în insolvență, va încheia contracte de zeci de mii de euro cu avocați pentru recursul la TAS cu scopul de salva 6 puncte luate de FRF și pentru o acțiune la FIFA împotriva FC Porto.

Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a comitetului de creditori de la CFR sunt trei aprobări pentru încheierea de contracte cu avocați, două pentru recursul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne și unul pentru acțiune în pretenții la FIFA. Comitetul creditorilor a fost convocat pentru data de 07 iulie la sediul administratorului judiciar RTZ & Partners SPRL. Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență, convocatorul are pe ordinea de zi următoarele puncte:

– Aprobarea încheierii unui Contract de Asistenţă Juridică între debitoare şi Cabinet Avocat Radu Catană, având ca obiect redactarea în limba engleză şi susţinerea unei opinii juridice necesare pentru recursul împotriva Deciziei nr. 4/22.05.2015 pronunţată de Comisia de Apel pentru Acordarea Licenţei Cluburilor, ce se va soluţiona de Tribunalul Sportiv de la Laussane. Onorariul solicitat de Cabinet Avocat Radu Catană este de 10.000 Euro plus TVA.

– Aprobarea încheierii unui Contract de Asistenţă Juridică între debitoare şi Societatea de Avocatură Libra Law cu sediul în Lausanne, având ca obiect redactarea şi susţinerea recursului împotriva Deciziei nr. 4/22.05.2015 pronunţată de Comisia de Apel pentru Acordarea Licenţei Cluburilor, ce se va soluţiona de Tribunalul Sportiv de la Laussane. Onorariul solicitat de Societatea de Avocatură Libra Law este compus dintr-un onorariu fix de 40.000 Euro şi dintr-un onorariu de succes de 20.000 Euro.

– Aprobarea încheierii unui Contract de Asistenţă Juridică între debitoare şi Cabinet Avocat Ettore Mazzilli având ca obiect formularea unei acţiuni în pretenţii la FIFA (Fédération Internationale de Football Association) pentru recuperarea de către debitoare a procentului de 20% din suma suplimentară pe care clubul FC Porto a încasat-o de la clubul FC Internazionale Milano, ca urmare a transferului jucătorului Alvaro Daniel Pereira Barragan. Onorariul solicitat de Cabinet Avocat Ettore Mazzilli este compus dintr-un onorariu fix de 8.000 Euro şi dintr-un onorariu de succes de 5% din suma pe care FIFA o va acorda în favoarea debitoarei, ca urmare a soluţionării litigiului.

Recursul de la TAS este împotriva deciziei FRF de a sacționa CFR cu 6 puncte în sezonul viitor din Liga 1. Primul avocat, Radu Catană, este prorector la Universitatea Babeș-Bolyai și profesor de drept comercial la Facultatea de Drept. El este cel care a salvat practic echipa de la retrogradare, tot la TAS. Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a preizat pentru CLUJUST că situația este similară și acum. ”Ne-au sancționat pentru datorii acumulate înainte de insolvență, la fel ca și depunctarea trecută, pe același principiu”, a spus Zăvăleanu. Societatea de avocatură Libra Law are sediul chiar la Lausanne, iar cel care reprezintă CFR din partea ei este avocatul Jorge Ibarrola, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din domeniul sportului.

În încercarea de a mai scoate bani pe Alvaro Perreira, CFR îl angajează pe avocatul italian din Bari, Ettore Mazzilli, cu care a mai colaborat. Numele său, de altfel, apare în tabelul creditorilor din dosarul de insolvență.

Comments

comentarii

Unirea Dej primește vizita echipei Dinamo Bucuresti, în primul meci din Play-off-ul Ligii 2 disputat pe teren propriu.... Citește mai mult
Fosta boală a sărăciei a devenit în secolul XXI o boală a oamenilor care muncesc mult și nu au grijă de ei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!