fbpx

Un profesor de drept comercial a salvat CFR-ul la Lausanne

Un profesor de drept comercial și prorector la Universitatea Babeș-Bolyai a fost cel care a avut cuvântul decisiv pentru salvarea CFR-ului la Tribunalul Sportiv de la Lausanne.

sigla cfr 1907Clubul de fotbal CFR 1907 Cluj a primit în 22 mai vestea cea bună că-și primește înapoi cele 24 de puncte cu care îl sancționase anterior Federația Română de Fotbal. Astfel, în loc să retrogradeze, CFR a terminat campionatul pe locul 3. Dar puțini au știut până acum care a fost cheia succesului.

Explicația o regăsim în raportul de activitate cu numărul 6 al administratorului judiciar, pentru perioada 5 mai – 8 iunie.  ”La termenul stabilit pentru soluționarea Apelului declarat față de Deciziile emise de Federația Română de Fotbal, la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, la data de 22.05.205 acesta a fost admis. La acest termen a fost prezent și administratorul judiciair prin reprezentant legal Răzvan Zăvăleanu, audiat în cadrul ședinței, precum și prof. univ. dr. Radu Catană, prezența acestuia fiind solicitată de către intanță urmare a opiniei juridice emise de către d-nul profesor în cadrul acestui dosar

Surse juridice au spus pentru CLUJUST că opinia profesorului Catană a fost cea care practic a salvat CFR-ul de la dezastru. Profesorul însă este modest și ne explică pe scurt care a fost argumentația din opinia lui: ”Reprezentanții CFR au apelat la mine în contextul în care sunt cadru didactic specializat în comercial și involvență, deci în calitate de expert. Practic, Federația Română de Fotbal, prin toate comisiile, a luat măsuri disciplinare împotriva CFR pentru că nu platiseră jucători. Dar din moment ce e în insolvență, operează o suspendare de drept a actelor de executare. Discuția era dacă măsurile luate de comisii și foruri sportive cad sub incidența legii insolvenței. Se susținea greșit că dreptul sportului e un drept special, că nu are interseție cu dreptul insolvenței și că ar fi pur disciplinar.”.

Amintim că FC CFR 1907 Cluj SA a intrat în insolvență în 4 februarie, aceeași zi în care a fost depunctată. Profesorul și avocatul Catană spune că nu au importanță orele celor două hotărâri.  ”Nu există normă care să dea prioritate uneia sau alteia. Insolvența își face efectele în ziua pronunțării”, a explicat profesorul de comercial.

Potrivit aceluiași raport al administratorului judiciar, CFR a primit licență pentru Liga 1 pe sezonul competițional 2015-2016, dar cu deducerea a 3 puncte din clasamentul sezonului viitor.

Comments

comentarii

1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult
Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!