fbpx

Incompetență sau rea-credință? Patria Credit revine cu somații la bătrânii din Iclod

După ce au recunoscut că au prejudiciat persoane nevinovate dintr-o ”regretabilă eroare”, cei de la Patria Credit au trimis recent, din nou, somații unor bătrâni pentru achitarea unor datorii de mii de lei.

batrani Iclod inselati credite (3)Bătrânii din comuna clujeană Iclod, executați silit pe nedrept de instituția financiară nebancară Patria Credit, despre care CLUJUST a relatat într-un articol anterior, nu au scăpat de coșmar. Pe numele lor, în urmă cu circa 6 ani, o fostă angajată Patria Credit, trimisă în judecată, a luat credite de mii de lei, fără ca oamenii să știe. După ce fosta angajată nu a achitat creditele, bătrânii s-au trezit cu somații de plată și executarea pensiilor, și așa mici.

După publicarea articolului, reprezentanții Patria Credit au transmis că au oprit executările. ”Dupa inceperea urmaririi penale impotriva fostei salariate, am dispus neinceperea formalitatilor de executare silita sau suspendarea acestor proceduri, dupa caz, pana la decizia irevocabila a instantei. Intr-un singur caz dintre cele de mai sus, dintr-o regretabila eroare de procesare, s-a transmis o somatie de plata de catre executorul judecatoresc, executarea fiind oprita imediat ce a fost constata aceasta greseala si inainte de retinerea oricaror sume de bani de la persoana in cauza. Regretam acest incident precum si prejudiciile cauzate unor persoane nevinovate si in situatia in care mai sunt si alte persoane care au fost prejudiciate prin acordarea de credite false de catre fosta salariata, le recomandam sa depuna plangere penala impotriva acesteia, pentru ca organele competente sa poata cerceta fiecare caz si sa constate ilegalitatea savarsita. ”, au transmis reprezentantii Patria Credit in 5 august. Citiți explicațiile lor aici.

Dar în această lună, soții Balint din satul Orman, comuna Iclod, s-au trezit iar cu somații că au de plătit debine de peste 5.000 de lei!

somatie patria credit

 

 

somatie patria credit 2

 

somatie patria credit 3

 

somatie patria credit 4

Comments

comentarii

Lasă un răspuns