Acasă » AVOCATURA » Înainte de alegerile pentru decan, Flavia Maier pozează cu fosta soție (judecătoare) a contracandidatului Călin Budișan
De la stânga la dreapta: av. Anca Sârb, jud. Anca Groza, av. Flavia Maier, av. Alina Rodina și jud. Anca Adriana Pop

Înainte de alegerile pentru decan, Flavia Maier pozează cu fosta soție (judecătoare) a contracandidatului Călin Budișan

Strategie interesantă de campanie electorală: Înainte de alegerile pentru funcția de decan al Baroului Cluj, avocata Flavia Maier pozează cu fosta soție a contracandidatului Călin Budișan, judecătoarea Anca Groza de la Tribunalul Cluj. Cele două au petrecut împreună, sâmbătă seara, la ”Petrecerea Mărțișorului”, organizată de Baroul Cluj, la care prezența a fost extrem de scăzută față de alți ani.

Dacă tot e week-end, ne permitem un articol așa mai de cancan, dar care, la modul serios, poate ridica unele semne de întrebare. În seara zilei de 10 martie, la hotelul fraților Buzoianu, a avut loc ”Petrecerea Mărțișorului”, organizată de Baroul Cluj prin decanul Mircea Pop și consilierul ”maestru de ceremonii” Voicu Sârb, cel care deține împreună cu soția lui, avocata Anca Silvia, firma Top Events For You SRL, pe care organizează diverse petreceri și cocktailuri. Sârb candidează pentru un nou mandat de consilier.

”Petrecerea Mărțișorului”, denumită în alți ani ”Balul Mărțișorului”, a fost un eșec din punct de vedere al numărului de participanți, fiind în jur de 40 de oameni, în condițiile în care în Baroul Cluj sunt peste 1200 de avocați. Decanul Mircea Pop a stat circa o jumătate de oră și a plecat. Precizăm că fiecare participant a trebuit să achite 160 de lei pentru meniu. Din cei 40 de oameni, jumătate au fost avocații de la cabinetele de avocatură ale lui Călin Budișan și Ciprian Păun, iar restul au fost apropiați ai soților Sârb și ai candidatei Maier. Și nu toți avocați. Printre petrecăreți au fost soțul Flaviei Maier și judecătoarele Anca Adriana Pop (Curtea de Apel Cluj) și Anca Groza (Tribunalul Cluj.

Nimic senzațional până acum. Dar ce ne-a sărit în ochi este o fotografie postată pe Facebook de către avocata Sârb. Deși a mai fost la petreceri ale avocaților, tocmai acum, înainte de alegeri, judecătoarea Anca Groza s-a pozat lângă avocata Maier, care candidează pentru funcția de decan al Baroului Cluj și se luptă cu fostul soț al lui Groza, reputatul avocat penalist Călin Budișan. Între foștii soți este o dușmănie arhicunoscută, care s-a transpus în procese pe rolul instanțelor.

Anca Groza (în verde) lângă Flavia Maier (în negru)

Potrivit sondajului realizat de Clujust.ro, bătălia pentru fotoliul de decan se dă între Budișan și Maier, actualul decan, Mircea Pop, având un procent mult mai mic decât cei doi. Rămâne de văzut la adunarea generală din 25 martie, când vor avea loc alegerile, cum vor aprecia avocații susținerea fățișă de care beneficiază Maier din partea judecătoarei Groza.

Regulamentul de organizare a alegerilor, adoptat de Consiliul Baroului Cluj, interzice campania electorală celor care candidează pentru funcțiile de consilier sau decan, astfel că nu au voie nici să vorbească în presă.

O scurtă filmare de la pseudo-petrecerea de Mărțișor.

Petrecerea Mărțișorului Baroul Cluj

Posted by Sabin Ripan on 10 Martie 2018

Comments

comentarii

Lasă un răspuns