fbpx
Gheorghe Șurubaru

Gheorghe Șurubaru rămâne viceprimar. A câștigat procesul cu ANI

Gheorghe Șurubaru a câștigat în recurs procesul cu Agenția Națională de Integritate, care îl declarase incompatibil, și rămâne viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul viceprimarului, a casat hotărârea Curții de Apel Cluj și a rejudecat cazul,  anulând raportul ANI. Avocatul lui Șurubaru, Ovidiu Turdean, spune că a avut argumente atât pe procedură, cât și pe fond.

”ANI nu a respectat procedura. După ce au comunicat cu viceprimarul că poate să-și prezinte un punct e vedere, s-a produs demisia lui din funcția de viceprimar. Cei de la ANI au luat actul ca fiind un punct de vedere și au emis raportul. Apoi a intrat la ANI punctul de vedere propriu zis”, a explicat avocatul.

După ce și-a dat demsia, Șurubaru a fost reales viceprimar, motiv pentru care este și astăzi în funcție. El fusese acuzat de ANI că a fost o perioadă și viceprimar și administrator la o firmă.

Avocat Ovidiu Turdean
Avocat Ovidiu Turdean

”Pe fond, inclusiv ANI și instanța de la Ccuj a interpretat greșit ce se întâmplă când îți dai demisia din funcția de administrator. Când notifici societatea, încetează mandatul de administrator.. Nu el trebuie să depună la Registrul Comerțului notificarea, ci firma. Aceasta a depus mai târziu notificarea la registrul comerțului. A fost o suprapunere de perioadă viceprimar și, după acte, administrator. El avea demisia înregistrată în registrele societății. De asemenea, exista precedent din altă localitate, caz identic, care nu a fost luat în considerare la Cluj”, a spus avocatul Ovidiu Turdean.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina