fbpx

Fecalu, fantoma mizerabilă de la Tribunalul Cluj

Acest editorial conține limbaj licențios (18+). Am hotărât să-l concurez pe avocatul Lucian Cristea cu al lui Serafimuț. Acesta nu este singurul ”personaj” care bântuie zilnic coridoarele Palatului de Justiție din Cluj. Am auzit de fantoma toxică care aproape că doarme în Tribunal. Îi voi zice Fecalu și decideți voi dacă există sau nu cu adevărat. Eu cred că există și diferența e că, spre deosebire de ea, Serafimuț e simpatic și mai face și un ban.

Vă voi spune în continuare caracteristicile lui Fecalu și cu ce se ocupă această stafie de care am auzit și aștept să-mi spuneți voi, cei care aveți treabă la Tribunal, dacă există sau nu. Am auzit despre fantoma Fecalu că se dă drept scrib.

Fecalu și-a construit o reputație din a trăi cotrobăind printre gunoaie sau sugând puroiul disputelor dintre oameni. Citește zilnic listele de la ușile sălilor de judecată, fără folos.

Caută cu osârdie mizeria, fiindcă el are un caracter mizer. Este antrenat să recunoască asta mai repede decât noi toți, cei care vedem și binele din această lume. Caută în tomberoanele Justiției pentru a-și face un sandviș cu dejecții pe care și-l prepară singur și pe care îl înghite zilnic, pretinzând că-și face profesia. Dar profesia lui nu e scriitura, ci hoităreala.

Își bagă nasul (la propriu) unde nu-i fierbe oala, tăbărând peste intimitatea oamenilor, agresându-i cu halena putredă de căutător de gunoaie. Este atât de laș, perfid și nevertebrat încât își filmează subiecții fără ca aceștia să știe.

Într-o zi era să ia bătaie de la o femeie care-și apăra fratele încătușat de filmările lui jegoase și tremurate, iar pseudo-bărbatul din el a cerut ajutorul jandarmilor. Compus din gelatină putredă, Fecalu ar fi în stare să se tupileze după roba unei avocate decât să-și înfrunte micimea. În acest sens a fost în stare să o pârască pe o avocată la Barou că nu a intervenit ca să nu-l bată acea femeie.

Își lungește gâtul și vorbește în șoaptă ca să pară interesant. Fecalu se crede un maestru al vorbelor și metaforelor, dar dejecțiile lui verbale și editoriale sunt oglinda schizofreniei pure. Nimeni nu înțelege ce vrea să zică. Tot timpul este convins că știe mai mult, că are mai multe cunoștințe decât ceilalți, dar nu știe nimic. E un sfertodoct sadea.

Se face că înțelege ce zic juriștii, dar nu pricepe nimic. ”Cultura” lui juridică se compune din auzitul de sentințe de la ușă, ascultatul pe la colțurile tribunalului, trunchiatul de informații și hărțuirea unor persoane private, care încearcă să scape de hoitar. Justițiarii și justițiabilii sunt agresați verbal și vizual de acest personaj.

Toți judecătorii și avocații îi detestă sau îl compătimesc, dar le e jenă să-i spună. Se complac în a spune ”e nebun” și îi dau pace. Fecalu și-a vărsat voma din vorbe și la cel mai înalt nivel, luând-o la rost, cu un tupeu jegos, într-o conferință, pe șefa Curții de Apel Cluj, care este o doamnă și o finuță. Aceasta a rămas fără cuvinte, fără reacție.

Fecalu sapă corespondenți de la tabloide. E prototipul perfect de ipocrit. Scrie dări de seamă pline de cuvinte emancipate despre evenimente culturale, dar lucrează pentru tabloidele care fac baie în latrina plină de dejecții a României. Apropo de cultură, Fecalu se crede un mare meloman. Probabil după ce vine acasă de la hoitărit, murdărit de sângele hoiturilor și de păduchii luați din dosare, Fecalu crede că se parfurmează cu Rachmaninoff și Brahms, dar e doar o iluzie puturoasă. Când mănânci viermi, nu poți râgâi Armani.

Adeserori poate fi văzut cu o pungă de un leu, bântuind pe Titulescu ca un panou publicitar al mizeriei umane. Lățos și lălâu, pare-se că are în pungă ficatul său plin de frustrări tocmai cumpărat Unicarm.

Pentru că simte mirosul de carne, Fecalu poate fi văzut și la sindrofii. E singurul îmbrăcat ca un cerșetor, care nu-și dă jos geaca îmbibată de jeg. El vă aduce aminte de păcăliciul de la jocul cu același nume din copilărie.

Așteptăm ziua când Fecalu, în lipsă de hoituri, va decide să se autoingurgiteze, așa cum merită.

Se aude că fantoma are boală și ciudă maximă pe Clujust și vorbește tot deandoaselea

Ați întâlnit această fantomă? Ce gust v-a lăsat? Știu, întrebarea e retorică.

Dacă tot e perioada igienizării de vară, rog conducerea Curții de Apel Cluj: scoateți mizeria afară!

(Autor: Alin Golban)

Aceste text este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Comments

comentarii

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”... Citește mai mult
Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult

7 comentarii

  1. Am auzit de respect si bun simt, cam asta e domnul cu pricina. E o parere, subiectiva e drept.
    Parca suntenti o instanta divina.

  2. impacati-va ma ca este loc pentru toti sub soare
    si pt tn si pt bacalu

  3. daca scrieti asa ceva la adresa unui coleg, oricare e acesta, chiar sunteti un —–, unde mai pui ca nu aveti coerenta in limbaj si dovezi. Va faceti de rusine cu astfel de …pamflete

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!