fbpx

Cu opinie separată, Curtea de Apel permite construirea în continuare a ansamblului Luminia

Curtea de Apel Cluj a respins definitiv cererea Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului de suspendare a autorizațiilor de construire ale blocurilor din ansamblul Luminia de pe strada Eugen Ionesco (cartier Europa).

Soluția pe scurt a Curții de Apel: ”Cu majoritate: Respinge recursurile declarate de reclamanta Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului si pârâta SC Cyane SRL împotriva sentintei civile nr. 3275 din 21.10.2015 pronuntata în dosarul nr. 2955/117/2015 al Tribunalului Cluj pe care o mentine în întregime. Decizia este definitiva.”

Un judecător a făcut opinie separata în sensul ”respingerii recursului declarat de SC Cyane SRL împotriva sentintei civile nr. 3275 din 21.10.2015 pronuntata în dosarul nr. 2955/117/2015. Admiterii recursului APU a Clujului, casarii în parte a hotarârii si rejudecând: Admiterea cererii de suspendare a executarii în privinta HCL 602/2007, autorizatiilor 117, 118, 119 din 2014, nr. 340 si 341 din 2013.”

Amintim că la anterior Tribunal a respins acțiunea de suspendare a Asociației îndreptată împotriva dezvoltatorului imobiliar Cyane SRL, a primarului și a Consiliului Local.

De asemena, APUC (fosta Asociație pentru protecția străzii Măceșului), reprezentată de avocatul Călin Stegăroiu, a fost obligată sa plateasca pârâtei Cyane suma de 6307,90 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentând onorariu avocat. Cyane este reprezentată de Cosmin Costaș.

Dar procesul principal, în care asociația a cerut anularea hotărârii de consiliu local privind aprobarea planului urbanistic zonal și a autorizațiilor de construcție, continuă la Tribunalul Cluj, secția de contencios. Mai multe detalii AICI.

Comments

comentarii

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu atacantul olandez Elvis Manu. Jucătorul în vârstă de 30 de ani vine la ”U” de la o echipă din Bulgaria.... Citește mai mult
La aproape o săptămână distanță de la moartea misterioasă a artistei DJ Lalla, apar noi detalii din anchetă. Polițiștii iau în calcul ipoteza unui act suicidar sau unui accident, fără intervenţia altei persoane.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!