fbpx

Recuperatorii de creanțe, nerecunoscuți ca părți civile într-un proces penal la Cluj

Recuperatorii de creanțe mai primes o lovitură grea de la instanțe. De data aceasta, de la o instanță penală și militară. Firmele Rabon și Secapital (parte din Kruk) nu au fost recunoscute ca părți civile într-un procesul penal în care inculpații au fost acuzați că au obținut ilegal credite bancare. Unele creanțe au fost cesionate de bănci recuperatorilor.

Doi recuperatori de creanțe, Rabon și Secapital (parte din grupul Kruk) au cumpărat până și creanțe de la bănci care erau angrenate într-un proces penal de înșelăciune, fals și uz de fals. Cu toate că o parte dintre inculpați au fost condamnați la închisoare cu suspendare și au fost obligați să achite sume de bani către bănci, recuperatorii, care s-au constituit părți civile după ce a preluat creanțe de la bănci, au rămas cu buza umflată, cum s-ar zice.

În minuta sentinței Tribunalului Militar Cluj în procesul fostului șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba și a altor 36 de militari, se arată următoarele:

”In baza art. 20 al.7 C.pr.pen. constata lipsa calitatii procesuale active în ceea ce priveste constituirea de parte civila a RABON CREDIT SOLUTION S.R.L. cu sediul în Bucuresti, calea Serban Voda –Central Business Park, Cladire A, nr.133, sector 4 fata de inculpat si în consecinta respinge actiunea civila formulata de aceasta.

In baza art. 20 al.7 C.pr.pen. constata lipsa calitatii procesuale activa a SECAPITAL S.A.R.L. prin reprezentant legal KRUK ROMANIA S.R.L. cu sediul în Bucuresti, Intrarea Nestorei nr.1, et.10, sector 4 (cesionat de la Raiffeisen) în ceea ce priveste constituirea de parte civila fata de inculpat si în consecinta respinge actiunea civila formulata de aceasta.

Respinge pretentiile civile formulate de partea civila SECAPITAL S.A.R.L. prin reprezentant legal KRUK ROMANIA S.R.L. cu sediul în Bucuresti, Intrarea Nestorei nr.1, et.10, sector 4 (credit cesionat de la BRD) întrucât acestea nu fac obiectul prezentei cauze.

Respinge pretentiile civile formulate de partea civila SECAPITAL S.A.R.L. prin reprezentant legal KRUK ROMANIA S.R.L. cu sediul în Bucuresti, Intrarea Nestorei nr.1, et.10, sector 4 (credit cesionat de la BCR) întrucât acestea nu fac obiectul prezentei cauze.”

O altă sentință definitivă de la Cluj arată că aceste creanțe cesionate nu pot fi puse în executare de recuperatori.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns