fbpx

Cele mai mari punctaje la admiterea în Barou 2017. Doi candidați din Cluj sunt în primii 10 admiși

Cele mai mari punctaje la admiterea în Barou ca avocat stagiar au fost de 91 de puncte (un candidat), 90 de puncte (un candidat) și 89 de puncte – șase candidați, in care doi din Cluj.

Primul admis în 2017 la examenul de primire în Barou este Cristi Georgian Cucu, absolvent al Facultății de Drept de la Universitatea București. Acesta a intrat în Baroul București cu un punctaj de 91 (20 – Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, 16 – drept civil, 18 – drept procesual civil, 20 – drept penal și 17 – drept procesual penal)

Cristi Cucu

În aprilie 2016, Cristi Cucu câștiga premiul I la un concurs de procese simulate de Drept comercial și Drept financiar public organizat de Asociația Studenților în Drept în colaborare cu Țuca Zbârcea & Asociații, respectiv catedra de Drept public din cadrul facultății. Premiul I: Ramona Marilena Buturugă și Cristi Georgian Cucu.

Tânărul este pasionat de scris, fiind autor pe site-ul cultural societatesicultura.ro.  Descrierea lui: ”Pacient: student la Facultatea de Drept (Universitatea din București). Afecțiune: scriiturită. Simptome: frisoane lexicale, pasiune cu accente bolnăvicioase pentru limba latină, pură admirație pentru flexibilitatea limbii române și pentru seriozitatea limbii germane. Tratament: un computer decent, MO Word/Notepad și o tastatură care să țină pasul cu gândurile. Antecedente medicale: am scris despre relații internaționale, teme sociale și filme.”

”Ne propunem ca societatesicultura.ro să fie nu numai un site cultural, ci un reper. Facem parte dintre acei tineri care cred că România e o țară minunată, care au ales să rămână acasă. Prin acest proiect vrem să creăm o comunitate a celor care nu așteaptă ca lucrurile să fie altfel, a unor oameni responsabili, cu inițiative, creativitate și un pic de curaj.”, se arată în prezentarea site-ului.

Al doilea clasat este tot din București, Alexandru Luca Curea-Dejan, cu 90 de puncte (19 – OEPA, 17- DC, 19-DPC,  17-DP, 18-DPP). Și el a fost premiat la un concurs de procese simulate în aprilie 2015. Concursului de Procese Simulate de Drept Civil, editia a VI-a, a fost organizat de ELSA Bucureşti împreună cu societatea civilă de avocaţi PeliFilip. În urma dezbaterilor finale, competiţia pentru anul II a fost câştigată de echipa formată din Iulia Piersinaru şi Irina Suatean, fiind urmată de echipa de pe locul al II-lea formată din Ioana Marin si Luca Curea – Dejan.

Absolvenți de Cluj în top

89 este al treilea punctaj de la admiterea în Barou 2017 și a fost obținut de șase candidați, din care doi pentru Baroul Cluj. Este vorba de Celia Dudaș și Vasile Cosmin Sabou.

Celia Dudaș

Celia Dudaș a avut punctaje pe materii: 19- OEPA, 15 – DC, 18-DPC, 19-DP și 18 DPP. Tânăra a fost bursieră în anul IV la Facultatea de Drept UBB, unde a absolvit în 2016

Dudaș a câștigat un concurs de procese simulate de drept penal. În aprilie 2016, la Curtea de Apel Cluj s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Concursului Național de Procese Simulate de Drept Penal „Traian Pop” , unde cele mai bune 12 echipe din țară și-au susținut argumentele pe baza unei spețe în fața juriului format din avocat Sergiu Bogdan, procuror Rareș Ciaușu și judecător Mihai Ghica. În urma dezbaterilor a fost aleasă echipa câștigătoare formată din Alexandru Matache și Celia Dudaș de la Facultatea de Drept a Universități Babeș-Bolyai Cluj. Și Alexandru Matache a intrat în Barou cu 74 de puncte.

Al doilea candidat dn Cluj cu 89 de puncte, Vasile-Cosmin Sabou, absolvit anul acesta Facultatea de Drept UBB Cluj la forma de învățământ la distanță. Lucrarea lui de licență s-a intitulat ”Determinarea și aplicarea normelor jus cogens ale dreptului internațional umanitar” și a fost coordonată de lectorul Diana Olar-Botău.

Tot 89 de puncte au cumulat Elena-Raluca Dumitrescu – Baroul Bucureşti, Catalina-Georgiana Iordache -Baroul Bucureşti Vasile Rizea – București și Dan Andrei Taut – Baroul Sălaj.

Ioana Toporăscu, candidat la Baroul Cluj, are 88 de puncte.

Singurul candidat din Cluj cu 87 de puncte este Anda Cristina Prunea (foto). Aceasta a absolvit la UBB si s-a evidentiat la concursuri de drept si debate. Prunea lucreaza inca din anul 3 de facultate alaturi de avocatii Mihai Lapusan si Gabriela Bucatariu. In curand veti putea citi pe Clujust.ro un articol despre cum este sa lucrezi din timpul facultatii.

Alți candidați din Cluj care au avut peste 80 de puncte sunt:  Anca Olar – 85, Adelina Florina Avram – 84, Anda-Narcisa Bachiș – 84, Vlad-Andrei Bota- 84, Monica Pașcu – 84, Diana Lucaciu – 83, George Bogdan Prodișteanu – 83, George-Flaviu Amza – 82, Paula-Simina Vușcan – 81, Claudiu-Florin Beinsan – 81, Cosmina Hrețiuc – 81, Delia Alexandra Nagy – 81, Andrei Radu Trufan – 81, Alexandra Georgiana Vid- 81.

Comments

comentarii

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”... Citește mai mult
Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!