Acasă » AVOCATURA » Avocat din Baroul Cluj, achitat la ÎCCJ după ce prima instanță îl condamnase. Va cere despăgubiri
Avocat Romulus Luca

Avocat din Baroul Cluj, achitat la ÎCCJ după ce prima instanță îl condamnase. Va cere despăgubiri

Avocatul Romulus Luca din Baroul Cluj a fost achitat la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce prima instanță, Curtea de Apel Cluj, îl condamnase la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Magistrații de la ÎCCJ l-au achitat pe avocatul Romulus Luca în dosarul de înșelăciune în care era inculpat. Luca a fost achitat pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală.

“Admite apelurile declarate de inculpaţii Takacs Lucian Răzvan şi Luca R. Romulus împotriva sentinţei penale nr. 181 din data de 09 noiembrie 2017 a Curţii de Apel Cluj – Secţia penală şi de minori, pronunţată în dosarul nr. 733/33/2016. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi, rejudecând în fond: În baza art.396 alin.5 Cod procedură penală rap. la art.16 alin.1 lit.b teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul Luca Romulus pentru infracţiunea de înşelăciune în formă continuată prev. de art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal. În baza art.396 alin.5 Cod procedură penală rap. la art.16 alin.1 lit.b teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul Takacs Lucian Răzvan pentru infracţiunea de complicitate la înşelăciune în formă continuată prev. de art.48 Cod penal rap. la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal. În baza art.25 alin.5 Cod procedură penală, lasă nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de partea civilă Municipiul Cluj Napoca prin Primar. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea cauzei rămân în sarcina statului. III. Respinge apelul declarat de partea civilă Municipiul Cluj Napoca prin Primar împotriva aceleiaşi sentinţe. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 iunie 2018.”, se arata in minuta decizie.

”Era normal să fiu achitat, pentru că fapta nu era infracțiune. Este vorba de niște litigii de natură civilă care își urmează cursul în instațele civile. În ce privetșe despăgubirile pe care le voi solicita parchetului, urmează să fac o evaluare, dar cu siguranță voi solicita sume cu multe zerouri. Să ai o trimitere în judecată abuzivă, îți afectează activitatea profesionaă. Este greu să te concentrezi pe litigiile în care ești angajat având un dosar penal pe cap.”, a declarat avocatul pentru Clujust.ro

În noiembrie 2017, Curtea de Apel Cluj îl condamnase la 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani și 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Detalii din rechizitoriul Parchetului Curții de Apel Cluj mai jos.

Avocat din Baroul Cluj, ”maestru” al retrocedărilor, judecat pentru înșelăciune de 160.000 de lei în dauna Primăriei

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina