Acasă » PROCESE » Avocat din Baroul Cluj, condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare

Avocat din Baroul Cluj, condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, astăzi, pe avocatul Romulus Luca din Baroul Cluj la 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 4 ani pentru înșelăciune. În plus, ar trebui să presteze muncă în folosul comunității 80 de zile. Asta dacă sentința rămâne definitivă, avocatul mai având calea de atac a apelului.

Sentința Curțiii de Apel Cluj:

”Condamna pe inculpatul Luca Romuus pentru savârsirea infractiunii de înselaciune în forma continuata ( 2 acte materiale) prev. de art. 244 alin. 1 si 2 C.p. cu aplicarea art.35 alin.1 C.p. (prin schimbarea încadrarii juridice din doua infractiuni de înselaciune prev. de art. 244 alin. 1 si 2 C.p. cu aplicarea art.38 C.p.) la pedeapsa de 2 ani închisoare.

În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei principale de 2 ani închisoare aplicata inculpatului sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispozitiilor art. 92 Cod penal.

În baza art. 93, alin. 1 Cod penal, obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

În baza art. 93, alin. 2, lit. b Cod penal, impune inculpatului sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de serviciul de probatiune sau organizat în colaborare cu institutii din comunitate.

În baza art. 93, alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Asociatiei Filantropice Medical-Crestina Cluj sau la RADP Cluj, pe o perioada de 80 de zile lucratoare.

În baza art. 91, alin. 4 Cod penal, atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 96 Cod penal, privind revocarea suspendarii pedepsei sub supraveghere în caz de nerespectare a masurilor de supraveghere sau de neîndeplinire a obligatiilor impuse.

Condamna pe inculpatul Takacs Lucian Răvan pentru savârsirea infractiunii de complicitate la înselaciune în forma continuata (2 acte materiale) prev. de art. 48 C.p. rap. la art. 244 alin. 1 si 2 C.p. cu aplicarea art.35 alin.1 C.p.(prin schimbarea încadrarii juridice din doua infractiuni de complicitate la înselaciune prev. de art. 48 C.p. rap. la art. 244 alin. 1 si 2 C.p.,cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.) la o pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare.

În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei principale de 1 an si 6 luni închisoare aplicata inculpatului sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispozitiilor art. 92 Cod penal.

În baza art. 93, alin. 1 Cod penal, obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Maramures, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

În baza art. 93, alin. 2, lit. b Cod penal, impune inculpatului sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de serviciul de probatiune sau organizat în colaborare cu institutii din comunitate. În baza art. 93, alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Primariei Sighetu Marmatiei sau la Spitalul municipal Sighetu Marmatiei pe o perioada de 80 de zile lucratoare.

În baza art. 91, alin. 4 Cod penal, atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 96 Cod penal, privind revocarea suspendarii pedepsei sub supraveghere în caz de nerespectare a masurilor de supraveghere sau de neîndeplinire a obligatiilor impuse. Admite în parte actiunea civila promovata de partea civila Municipiului Cluj-Napoca prin primar si obliga inculpatii în solidar la plata catre partea civila a sumei de 166.855 lei, despagubiri civile

Obliga inculpatii la plata în favoarea statului a câte 1000 lei, fiecare, cheltuieli judiciare.

Cu apel în 10 zile de la comunicare.”

Detalii despre caz mai jos

Avocat din Baroul Cluj, ”maestru” al retrocedărilor, judecat pentru înșelăciune de 160.000 de lei în dauna Primăriei

Comments

comentarii

Lasă un răspuns