Acasă » ȘTIRI » Doctorița care a condus băută spre farmacie a primit o amânare a aplicării pedepsei de 9 luni închisoare

Doctorița care a condus băută spre farmacie a primit o amânare a aplicării pedepsei de 9 luni închisoare

O doctoriță de familie judecată la Judecătoria Cluj-Napoca pentru că a condus o mașină cu alcoolemie peste limita legală a primit o amânare a aplicării pedepsei stabilite în cuantum de 9 luni închisoare. Medicul a declarat în instanță că a băut de durere la spate și că s-a urcat în mașină pentru a merge la farmacie să-și cumpere medicamente.

Soluția pe scurt:

”Stabileste pedeapsa de 9 (noua) luni închisoare în sarcina inculpatei Cornea Anca – pentru savârsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, prev. de art. 336 alin. (1) din C.p.

În baza art. 83 si 84 din C.p., Amâna aplicarea pedepsei de 9 luni închisoare stabilite în sarcina inculpatei Cornea Anca si fixeaza termenul de supraveghere de 2 (doi) ani, calculat de la data ramânerii definitive a prezentei hotarâri.

În baza art. 85 alin. (1) din C.p., Dispune ca inculpata Cornea Anca sa respecte în cursul termenului de supraveghere urmatoarele masuri:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunalul Bihor la datele fixate în acest sens;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea acesteia;

c) sa anunte în prealabil schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si întoarcerea;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor de existenta.

În conformitate cu art. 86 alin. (1) din C.p.,

Pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute la art. 85 alin. (1) lit. c) – e) din C.p. se comunica Serviciului de Probatiune de pe lânga Tribunalul Bihor.

În baza art. 404 alin. (3) din C.p.p. rap. la art. 83 alin. (4) si 88 din C.p., Atrage atentia inculpatei asupra consecintelor nerespectarii masurilor de supraveghere, respectiv asupra consecintelor savârsirii de noi infractiuni în cursul termenului de supraveghere, anume:

a) revocarea amânarii aplicarii pedepsei de 9 luni închisoare si executarea acesteia în cazul în care noua infractiune este savârsita cu intentie, cu consecinta aplicarii regulilor de la concursul de infractiuni;

b) posibilitatea revocarii amânarii aplicarii pedepsei de 9 luni închisoare si executarea acesteia în cazul în care noua infractiune este savârsita din culpa, cu consecinta aplicarii regulilor de la concursul de infractiuni;

c) revocarea amânarii aplicarii pedepsei de 9 luni închisoare si executarea acesteia, în cazul nerespectarii masurilor de supraveghere.”

Detalii despre caz mai jos.

Medic de familie judecat pentru că a condus băut spre farmacie. Susține că a băut de durere

Comments

comentarii

Lasă un răspuns