Acasă » ȘTIRI » Autoritățile au descins la șantierul nelegal al inculpatului Onuc. Trei oameni intenționau să cumpere apartamente

Autoritățile au descins la șantierul nelegal al inculpatului Onuc. Trei oameni intenționau să cumpere apartamente

Autoritățile au descins, astăzi, la șantierul nelegal al inculpatului Traian Onuc de pe strada Miko Imre, semnalat de Clujust.ro acum o lună. Onuc a fost prins pe șantier în timp ce coordona echipa de muncitori, cu toate că prin controlul judiciar are interzis să construiască și să vândă apartamente. Ceea ce este incredibil este că după ce s-au scris nenumărate articole despre acest caz, la fața locului erau trei oameni cu bani la ei, pregătiți să cumpere apartamente.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Inspecție și Control – Serviciul Control Urbanism și Disciplina în Construcții, Serviciul Control Protecția Mediului, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj – Napoca – Secția 6, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” și inspectori din cadrul ITM Cluj au verificat șantierul de pe str. Miko Imre nr. 14,  unde s-a constatat continuarea lucrărilor de construire fără autorizație a unui imobil de locuințe.

”Deși în luna mai 2017, dl. Mureșan Horațiu Sebastian – proprietarul terenului – a fost sancționat pentru lucrări fără autorizație de construire cu amendă în valoare de 5000 lei și s-a dispus oprirea lucrărilor, astăzi, pe șantier se aflau 5 angajați ai SC ECOMP SRL (societate care este executantul lucrării), echipă care era coordonată de dl. Onuc Traian.

Traian Onuc

Precizăm că datorită faptului că nu s-a respectat măsura de oprire a lucrărilor, dispusă prin PVCC nr.0080408/05.10.2017,  pe numele Mureșan Horațiu Sebastian a fost întocmit referatul de sezizare a organelor de urmărire penală la data de 11.01.2018.”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Având în vedere constatările de pe șantier, a fost încheiat un proces verbal de constatare a contravenției în baza Legii 50/1991 pentru lucrări efectuate fără autorizație de construire pe numele SC ECOMP SRL. Suma amenzii nu a fost încă stabilită, urmând ca primarul Emil Boc să decidă. Aceasta poate fi între 1.000 si 100.000 lei.

De asemenea, au fost încheiat 4 procese verbale de constatare a contravenției în baza HCL 191/2009 privind neîntreținerea curățeniei în incinta șantierului, lipsa contractului de salubritate, lipsa împrejmuirii corespunzătoare, respectiv pentru lipsa rampei de spălare la ieșirea din șantier, în valoare de 5.500 lei.

ITM a încheiat un proces verbal de constatare a contravenției în baza Legii 108/1999 republicată pentru lipsa masurilor privind protecția muncii, pe numele SC ECOMP SRL – în calitate de constructor.

”La fața locului, cu ocazia acțiunii au fost identificate 3 persoane interesate să achiziționeze apartamente, în acest scop având inclusiv bani asupra lor.”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina