fbpx
Acasă » AVOCATURA » 246 de candidați pentru examenul de primire în profesia de avocat la Cluj. Unii apar pe listă cu coduri

246 de candidați pentru examenul de primire în profesia de avocat la Cluj. Unii apar pe listă cu coduri

Pentru examenul de primire în profesia de avocat s-au înscris la Baroul Cluj 246 de candidați. Ca urmare a GDPR-ului, unii apar pe listă cu coduri și nu cu nume și prenume.

Baroul Cluj a publicat tabelul privind rezultatul verificării condițiilor de înscriere la examen, conținând cei 246 de candidați. Aceștia vor susține exmenul de primire în profesia de avocat ca stagiar în data 31 august la București. Taxa de înscriere la examen a fost de 1.000 de lei, la fel ca și anul trecut.

Examenul se va desfășura prin susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen sunt: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

Ca urmare a intrării în vigoare în România a Regulamentului General de Protecție a Datelor (GDPR), candidații au completat un chestionar prin care și-au dat acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și afișarea lor. Nu toți însă și-au dat acordul pentru afișare, astfel că 29 de candidați pentru Baroul Cluj au preferat să apară pe listă sub formă de cod gen ”Cod: A2058”, nu cu numele și prenumele, cum apărea toată lumea în anii precedenți.

Anul acesta sunt un pic mai puțini candidați față de examenul din 2017, când s-au înscris pentru Baroul Cluj 266 de candidați și au intrat în profesie 70.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns