Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Viceprimarul Dan Tarcea a susținut cu patos proiectul imobiliar al lui Voicu Oprean, iar a doua zi se distra la party-ul Arobs
Dan Tarcea, Voicu Oprean și Emil Boc

Viceprimarul Dan Tarcea a susținut cu patos proiectul imobiliar al lui Voicu Oprean, iar a doua zi se distra la party-ul Arobs

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a susținut cu patos proiectul imobiliar al lui Voicu Oprean în ședința Consiliului Local din 15 iunie, iar a doua zi se distra la party-ul de 20 de ani al firmei IT Arobs, deținută de Oprean, alături de primarul Emil Boc și alții din primărie.

Pe ordinea de zi a ședinție CL Cluj-Napoca din 15 iunie a fost și Proiectul de hotărâre privind aprobarea P.U.D. construire imobil birouri, 2S+P+5E+R, str. Constantin Brâncuși nr. 57-59; beneficiari: Oprean Voicu și soția, Oprean Delia Alina.

Primarul Emil Boc, ”băiat deștept”, a plecat din consilliu cu un punct înainte de a se ajunge la proiectul lui Voicu Oprean. Până la respectivul proiect, al 14-lea pe ordinea de zi, toate au fost votate pe bandă rulantă. Proiectul CEO-ului Arobs, Voicu Oprean, a născut discuții între consilieri și arhitectul șef al municipiului.

Consilierul PSD Dan Morar a ridicat problema numărului de etaje: ”Este un cartier de lux al Clujului și nici nu putem să îi constrângem pe cei care au case să-și construiască alte etaje. Trebuie să ne gândim și la oamenii care locuiesc acolo demult.”

După câteva explicații ale arhitectului-șef Daniel Pop, a intervenit viceprimarul Dan Tarcea, ca un adevărat ”avocat” al investitorului: ”În momentul în care PUG-ul (Planul Urbanistic General – n.red) prevede o astfel de dezvoltare în următorii zeci de ani, nu pot să-l oblig atunci nici pe cel care are bani, care vrea să construiască, domne nu fă investiția că vecinul nu vrea să se facă investiția asta. PUG-ul a fost în dezbatere publică mai bine de patru ani, s-a tot discutat, în 2014 a fost votat (…) Nici nu putem să punem frână dezvoltării acestui oraș că cineva nu vrea să se mute de acolo și nu vrea să se facă nimic. Nu putem să ținem o întreagă stradă din dezvoltare pentru că cineva nu dorește! Până la urmă ne-am asumat cu toții, pentru că PUG-ul a fost votat aproape în unanimitate, ne-am asumat cu toții această variantă de dezvoltare a Clujului, această viziune de dezvoltare a orașului. (…)”

Tarcea a susținut că strada unde ar urma să se contruiască proiectul este printre puținele din oraș pe care se pot ridica astfel de clădiri: ”Constantin Brâncuși este o astfel de stradă. Avem maxim zece bulevarde unde putem să facem astfel de investiții. Nu o să putem face pe Aleea Ciucaș, să zicem.

A intervenit pro-proiect și consilierul PNL Ovidiu Florian, implicat la rândul lui în trecut în investiții imobiliare. Acesta a vorbit despre reconstrucția orașului. ”Schimbarea regulilor trebuie să fie o condiție esențială în dezvoltarea Clujului”, a spus Florian.

Consilierul Radu Rațiu a propus un amendament la proiect privind amenajarea străzii Vasile Lupu, care se intersectează cu Constantin Brâncuși exact la adresa proiectului.

Imagini cu discuția completă pe marginea proiectului (la minutul 4.44 intervenția virulentă a viceprimarului) :

Cu patru abțineri ale consilierilor PSD și o neparticipare la vot, proiectul inițiat de primarul Emil Boc a trecut cu 20 de voturi pentru. Urmează emiterea autorizației de construire.

Mai jos puteți citi ce susține vecinul proiectului de pe Constantin Brâncuși nr.57-59

CEO-ul Arobs, Voicu Oprean, vrea să construiască o clădire de birouri cu 6 etaje. Vecinul de la casă se opune

Emil Boc, Dan Tarcea și alți șefi din Primărie la party-ul Arobs

A doua zi după ce a susținut în Consiliul Local proiectul lui Oprea, viceprimarul Tarcea s-a dus la party-ul de 20 de ani al firmei IT Arobs la o piscină din localitatea Sălicea. Primarul Emil Boc i-a oferit o plachetă CEO-ului Arobs, Voicu Oprean, iar acesta din urmă i-a dat edilului un tricou albastru cu numele și numărul 1. Nu prea înțelegem însemnătatea, căci Arobs nu e echipă de fotbal, dar ceva idee este acolo. Primarul și viceprimarul au impresionat atât de tare la party încât au ajuns pe cover-ul paginii de Facebook a companiei, unde au fost postate mai multe fotografii.

La party au mai fost și alții din primărie, precum Emilia Botezan – șef birou relații externe și investitori și purtătorul de cuvânt Oana Buzatu, care nu răspunde niciodată la telefon. De asemenea, Bianca Muntean director executiv la filiala Transilvania a Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi de Software – ARIES Transilvania s-a lăudat cu poze pe Facebook.

L-am intrebat pe viceprimarul Tarcea cum comentează situația. Acesta ne-a răspuns:

”Voi susține întodeauna performața brandurilor Clujene, indiferent de cine este acționar, mai ales dacă este și performanța internațională. Legat de proiectul de HCL, atat timp respecta prevederile legale nu am motive sa nu-l votez. Și legat de party, nu am fost la party, ci am fost sa ofer o placheta, la 20 de ani de la înființare, din partea comunității cjujene in semn de prețuire si respect pentru ceea ce face aceasta firma pentru Cluj și pentru ca duce numele Clujului in lume. Iar aceasta firma nu este singura care a primit de-a lungul anilor plachete din partea municipalității și a comunității pe care o reprezint.”

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina