fbpx

Vicepreședintele CJ Cluj a trăit în 2014 dintr-o chirie grasă plătită de firma a doi milionari din Forbes

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Horațiu Catarig, a avut ca venit principal anul trecut o chirie plătită de o societate imobiliară deținută de doi milionari din topul Forbes România, fondatori Astral.

Declarația de avere pe anul trecut a lui Horațiu Catarig (PNL, ex-PDL), depusă recent la CJ Cluj, arată că acesta a trăit în 2014, în principal, dintr-o chirie de peste 118.000 lei (aproape 27.000 euro), plătită de societatea Matrix Investments SA. Potrivit declarației, banii sunt încasați de Catarig, dar contractul contract de chirie este pe numele părinților. Matrix plătește chiria de circa 2.200 euro pe lună pentru un spațiu comercial.

facsimil catarig

Matrix Investments are ca obiect principla de activitate ”închirierea și subînchirierea bunurilor propriii sau închiriate” și îi are ca acționari pe Sorin Ghite (44.21%), Valentin Nicola (44,51%) și Daniel Dulău (11.58%). Toți trei sunt oameni de afaceri cunoscuți în urbea de pe Someș.  Sorin Ghite, de 56 de ani, are o avere estimată la 30 de milioane de euro, activând în domeniile Imobiliare si Financiar. Ghite a ocupat locul 102 in Top Forbes 500 Miliardari ediția 2014. Valentin Nciola, de 54 de ani, are o avere de 12 milioane de euro și a ocupat locul 258 in Topul Forbes România 2014. Ghite și Nicola sunt printre ”milionarii Astral”,  grupul de oameni de afaceri clujeni care au pus bazele companiei de telecomunicații achizitionată de către UPC, in 2005, contra sumei de 420 de milioane de euro. Ghite și Nicola au mai fost implicați în afacerea Codec, prin care au amplasat radare fixe în județ, care mai apoi au fost desființate de Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice. Business-ul în domeniul imobiliar, Matrix Investments, în care sunt asociați cu Daniel Dulău, a construit un mall în Târgu Mureș. Investitia, in valoare de aproximativ 15 milioane de euro, trebuia să fie prima dintr-un șir mai lung de astfel de centre ce vizau orașele-reședință de județ din România, dar s-a oprit din cauza crizei. Cea mai cunoscută afacere a lui Daniel Dulău este complexul comercial Sora din inima Clujului.

Consilierul județean și vicepreședinte Horațiu Catarig recunoaște că fără acea chirie nu s-ar fi descurcat, mai ales că are de plătit un credit uriaș. ”Venitul principal este din chirie. Am stat șase luni fără bani de la Consiliu. Abia în noiembrie a dat Guvernul Ponta acea ordonanță prin care suntem plătiți”, ne-a spus vicele. Potrivit declarației, a încasat anul trecut peste 8.000 de lei ca și indemnizație de vicepreședinte și peste 4.700 ca și consilier. Catarig mai are un venit anual de 4.700 de lei de la firma H&D Consulting. Pe această firmă este și mașina Porsche Cayenne, cu care umblă consilierul și care nu apare în declarația de avere. ”Mașina este pe o firmă a tatălui meu”, a spus Catarig. Soția acestuia lucrează la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului din subordinea Consiliului Județena, unde căștigă aproape 30.000 de lei pe an.

Vicepreședintele mai are de plătit până în 2041 aproape 700.000 de euro dintr-un credit care în 2013 era de 806.000 euro. În ianuarie 2015, creditul a scăzut cu peste 100.000 de euro după ce a fost vândută o garanție ce era pe numele părinților lu Catarig.  ”Bine că-l pot plăti”, ne-a spus consilierul legat de credit.

facsimil catarig 2

Horațiu Catarig și soția dețin un teren intravilan în Ungaria de peste 10.000 mp, un apartament în Cluj-Napoca de 100 mp și bijuterii și ceasuri de 26.000 de euro.

 

 

 

Comments

comentarii

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”... Citește mai mult
Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!