fbpx

Val de proteste nocturne împotriva noilor restricții care au intrat în vigoare duminică seara

Străzile din mai multe orașe din țară s-au umplut, azi-noapte, de oameni nemulțumiți de noile restricții impuse de autoritățile române.

În Constanța protestul a fost organizat pe o pagină de socializare și s-a derulat sub supravegherea poliţiştilor şi jandarmilor, transmite Agerpres.

Sursa citată relatează că protestatarii erau preponderent tineri, nu purtau masca de protecție și scandau aseară după un marș pe străzile din Constanța, pe platoul Instituţiei Prefectului, lozinci printre care “Masca jos”, “Jos Guvernul”, “Libertate te iubim, ori învingem, ori murim”, “Jos criminalii”, dar şi cântând imnul naţional “Deşteaptă-te române”.

Alte proteste au fost și în București, Brăila, Galați,Timișoara și Arad, semnalează smartradio.

Și în Sibiu și Pitești oamenii au protestat, scandându-se „Libertate!”, „Demisia!” și „România, trezește-te!” arată aplephnews.

La ora 2 noaptea manifestanții din București, fără măști de protecție și scandând lozinci împotriva restricțiilor se îndreaptau spre Piața Victoriei, autoritățile blocând ruta către Guvern dinspre Iancu de Hunedoara.

În Brăila protestele au început de câteva zile, tinerii adunați în fața primăriei au solicitat prefectului să iasă pentru a discuta cu ei, însă prefectul a fugit cu bolidul de lux, informează infobrăila.

În Galați, sute de persoane au protestat spontan pe străzi începând cu ora 22, scandând în fața prefecturii și a spitalului de urgență lozinci împotriva măsurilor:  ,,Libertate”, ”Ieşiţi în stradă” și cerând demisia lui Raed Arafat, conform monitoruldegalați.

Un protest similar, dar cu mai puţini participanţi, a avut loc şi la Timişoara, unde oamenii au strigat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”, menționează Ziarulfinanciar.

Nici în Arad tinerii nu au dormit, protestul spontan a început ,,cu câteva mașini care au claxonat încontinuu în timp ce înconjurau Monumentul Eroilor Revoluției de la 1989 din fața Palatului Administrativ”, relatează aradonline.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina