Acasă » ȘTIRI » UNTOLD le-a închis gura și celor de la UCMR-ADA

UNTOLD le-a închis gura și celor de la UCMR-ADA

În vara anului trecut, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor UCMR-ADA făcea mare tam tam, exact în perioada festivalului Untold, că organizatorii nu i-au plătit partea pentru trei ediții. Între timp, UCMR a renunțat la proces și nu zice nimic despre asta. Untold le-a închis gura, la fel ca în cazul autorităților din Cluj pe perioada în care Clujul nu doarme.

În comunicatul virulent din 4 august 2017, reprezentanții UCMD-ADA vorbeau despre lipsa de respect a celor de la UNTOLD  ”față de compozitorii ale căror opere muzicale încântă un public atât de numeros” și despre o remunerație de 7% din veniturile înregistrate, ceea ce e enorm, pentru care au și chemat în judecată Untold SRL.

Între timp, cei de la UCMR au lăsat-o mai moale și au căzut la înțelegere cu UNTOLD.  Asfel, după zece termene de judecată, din care cinci amânări pentru lipsa raportului de expertiză, instanța Tribunalului București a luat act de împăcarea părților. ”Consfinteste tranzactia partilor: Ia act si consfinteste tranzactia partilor.”, se arată în minuta sentinței.

Am solicitat în repetate rânduri celor de la UCMR-ADA să ne comunice în ce constă tranzacția și câți bani încasează această entitate de la Untold, însă nu am primit niciun răspuns. PR-ul UCMR, Oana Tinu, ne-a sunat o dată și ne-a spus că este în discuții pe acest subiect cu directorul Ana Achim. Asta se întâmpla acum câteva zile. Poate sunt curioși compozitorii, pe care UCMR cică îi reprezintă, la ce înțelegere s-a ajuns cu Untold.

Ne-am adresa și PR-ului Untold, Ioana Chifor, care ne-a trimis un prim răspuns ce sună în felul următor: ”Referitor la procesul UNTOLD și UCMR-ADA de la Tribunalul București vă informăm că cele două părți au ajuns la o înțelegere amiabilă. Ne bucurăm că am reușit să depășim punctele divergente care priveau metodologia legii privind drepturile de autor și după mai multe întâlniri între reprezentanții UNTOLD și Consiliul Director al UCMR-ADA s-a ajuns la o concluzie agreată de ambele părți.”

După ce am revenit cu întrebarea câți bani plătește Untold la UCMR, Chifor a precizat în aceeași limbă de lemn: ”UNTOLD SRL si-a achitat toate obligatiile conform metodologiei legii drepturilor de autor si a concluziilor din urma intalnirilor dintre reprezentantii UNTOLD si Consiliul Director al UCMR-ADA.”

Aceste formulări vă aduc aminte cumva de o epocă în care nici nu vă imaginați că va exista ”Untold, tărâm al distracției și al libertății”?

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina