fbpx
Liviu Bala

Un martor a declarat la Tribunalul Cluj că s-a întâlnit la o pescărie cu un procuror DNA care i-a cerut un denunț

Un martor din dosarul primarului băimărean Cătălin Cherecheș a declarat, astăzi, la Tribunalul Cluj că denunțătorul din cauză i-a intermediat o întânire cu procurorul DNA Cluj care a intrumentat dosarul. Cei trei s-au întânit la un restaurant pescăresc din Vâlcele, unde, potrivit martorului, procurorul i-a cerut să facă denunț. Nu a fost singura întâlnire și discuție între cei doi.

Fostul director al clubului de handbal din Baia Mare, Liviu Bala, a fost audiat mai bine de trei ore la Tribunalul Cluj, în dosarul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.Întrebat la cine se referea într-o interceptare din dosar, din 25 aprilie 2016. în care denunțătorul Șpan Cristian spune “bun, și când îl executăm” iar martorul replica “dupa sarbatori in plina campanie” și pe final tot martorul a afirmat că “încă îi tremură mâna pe telefon”, Liviu Bala a răspuns:

”Este vorba despre inculpat și arăt că în cursul anului 2015 Șpan mi-a cerut de mai multe ori să fac și eu denunț împotriva lui Cătălin, sens în care în toamna anului 2015, nu mai rețin exact data, Șpan mi-a intermediat o întâlnire cu domnul procuror Ionuț Vasile și ne-am întâlnit la Vâlcele la o pescărie, procurorul cerându-mi să fac denunț împotriva inculpatului, eu spunând că nu am pentru ce, că un denunț trebuie probat, procurorul spunându-mi că o să probeze organele de urmărire penală, eu doar să fac denunțul. Nu am făcut nici un denunț împotriva inculpatului așa cum le-am spus celor doi pentru că nu aveam de ce și pentru ce anume să îl fac. Precizez că nu am negat în mod vehement în fața celor doi că nu voi face, ci am spus că mă gândesc dar nu am făcut nici un denunț împotriva inculpatului pentru motivele mai sus arătate.Arat că Șpan a intermediat întâlnirea cu procurorul iar la întâlnire procurorul mi-a spus că dacă vreau pot să fac denunț împotriva inculpatului și nu m-a influențat în nici-o direcție, nu mi-a spus să fac și dacă să fac pentru ce anume să fac. Procurorul mi-a spus că pot să îl și înregistrez pe inculpat, respectiv să duc discuția cu acesta în direcția în care aș face denunțul și să îl înregistrez.”

Martorul a mai povestit despre o întâlnire cu același procuror DNA: ”Cu procurorul Ionuț Vasile m-am mai întâlnit odată la Sala Sporturilor din Cluj și m-a întrebat dacă fac denunț împotriva inculpatului ,dar nu legat de această cauză. Și când ne-am întâlnit la Vâlcele procurorul nu mi-a cerut să fac denunț în această cauză, ci împotriva inculpatului Cherecheș. (…) Procurorul m-a sunat și m-a întrebat dacă vin la meci la Cluj, i-am spus că da și atunci ne-am întâlnit în parcarea din Sala Sporturilor.”

Întrebat dacă după trimiterea în judecată a lui Cherecheș a mai fost contactat de către procuror, a spus că a mai fost sunat de procurorul Vasile în cursul anului trecut. ”Mi-a spus că declarația pe care am dat-o în celălalt dosar la DNA sunt suspectat de mărturie mincinoasă și că în prezentul dosar ar fi bine să dau declarația de așa manieră încât să reglez cele două declarații. I-am răspuns că din punctul meu de vedere am dat aceleași declarații, adică am declarat la fel în ambele dosare și că poate să îl contacteze pe avocatul meu.”

Martorul a mai declarat că, deși i-a spus lui Șpan că o să facă denunț, nu a fost sincer și nu a formulat denunț împotriva primarului.

Livu Bala a povestit că, în ziua arestării preventive a lui Cherecheș, procurorul Ionuț Vasile i-a transmis că va trimite colegii de la DNA Ploiești (structura ”de elită”) să-l ridice.

”În ziua în care a fost arestat inculpatul eram în drum spre Ploiești cu echipa de handbal urmând să aibă loc meci a doua zi în Cupa României. În următoarea dimineața a venit la mine Kotecz Daniel care mi-a spus că sunt căutat de procurorul Ionuț Vasile și că nu răspund la telefon și dacă nu răspund va trimite colegii de la DNA Ploiești să mă ridice. L-am sunat pe procuror și i-am spus că mă voi prezenta la sediul DNA Cluj, însă echipa de handbal are de susținut un meci în cupa României în seara acelei zile, după care mă voi întoarce la Cluj și voi merge a doua zi la sediul DNA. La 10 seara am plecat din Ploiești, am călătorit toată noaptea și a doua zi m- am prezentat la sediul DNA Cluj.”

Întrebat de avocatul Alexandru Rîșniță de ce crede că a formulat Șpan denunțul, martorul Bala a răspuns: ”Șpan mi-a spus că a avut mai multe discuții cu apărătorul lui din celălalt dosar de DNA din 2013, avocatul sfătuindu-l că ar fi bine să ajungă la o înțelegere cu organele DNA. Cred că din această cauză a făcut Cristi denunțul din această cauză. Șpan a dorit să fac și eu denunț în această cauză probabil pentru a-i întări spusele lui. Existența mai multor probe dau o mai mare greutate.”

Comments

comentarii

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European.... Citește mai mult
Tot mai mult părinți au refuzat să își vaccineze copiii împotriva rujeolei, în ultimii 15 ani, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!