fbpx

Un magistrat de la Tribunalul Cluj, de care se plângeau avocații că dă termene scurte, are Covid

”E inadmisibil să ne riscăm viața pentru graba nejustificată a unor judecători”, spunea recent un avocat cunoscut de penal din Cluj. Ironia sorții, un astfel de judecător grăbit de la Tribunalul Cluj, de care mai mulți avocați se plâng că fixează termene la intervale scurte în această perioadă de pandemie, a anunțat conducerea instanței că lipsește pe motiv că are Covid.

Judecătoarea Cristina Badea de la secția penală a Tribunalului Cluj stabilise trei termene în mai puțin de o lună într-un dosar pe care îl dădea exemplu avocatul Călin Budișan.

În 23 noiembrie, când avea programată ședință de judecată, Badea a lipsit și a anunțat conducerea instanței că s-a infectat cu virusul Covid-19.

Termenul din 27 noiembrie din dosarul de mai sus a fost preschimbat. ”In temeiul art. 353 alin. 10 c. proc. pen., preschimba termenul de judecata din data de 27.11.2020 pentru data de 04.12.2020, ora 09:00, sala 31”, se arată pe portalul instanțelor.

În același dosar este inculpat milionarul Călin Mitică, care recent a fost confirmat cu COVID.

Art.353 alin. (10) CPP prevede: ”Completul învestit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea părţilor ori a persoanei vătămate, să preschimbe primul termen sau termenul luat în cunoştinţă, cu respectarea principiului continuităţii completului, în situaţia în care din motive obiective instanţa nu îşi poate desfăşura activitatea de judecată la termenul fixat ori în vederea soluţionării cu celeritate a cauzei. Preschimbarea termenului se dispune prin rezoluţia judecătorului în camera de consiliu şi fără citarea părţilor. Părţile vor fi citate de îndată pentru noul termen fixat.”

Îi dorim multă sănătate doamnei judecător!

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina