Un judecător obligă inculpații să se vaccineze împotriva Covid-19

Un judecător din Ohio a început să includă vaccinarea împotriva COVID-19 ca și obligație în termenul de încercare a suspendării pedepsei.

Judecătorul Richard Frye (foto) a declarat săptămâna trecută că a impus vaccinul, ca și obligație pe perioada controlului comunitar, în trei cazuri de condamnare din cele 20 de condamnări pe care le-a pronunțat în cursul săptămânii, relatează The Columbus Dispatch.

Acesta a refuzat să „speculeze” asupra posibilității ca inculpații să invoce contraindicații de ordin medical sau impedimente de ordin moral sau religios împotriva vaccinării, declarând că situația inculpaților este diferită de cea a persoanelor care au amânat decizia de a se vaccina.

Cel mai recent caz este cel al unui bărbat pe nume Cameron Stringer care a recunoscut că este vinovat pentru utilizarea necorespunzătoare a armelor de foc într-un autovehicul, acuzație pentru care a fost condamnat la doi ani de „control comunitar.”

Conform sentinței din 21 iunie 2021, Curtea a impus inculpatului următoarele obligații pe perioada controlui comunitar:

  1. Inculpatul trebuie să participe și să finalizeze programul comportamental cognitiv, astfel cum este stabilit de Departamentul de Probațiune pentru Adulți.
  2. Inculpatul trebuie să finalizeze orice evaluări ale sănătății comportamentale, astfel cum este stabilit de Departamentul de Probațiune pentru Adulți și să respecte orice tratament recomandat.
  3. Inculpatul se va supune testelor de urină aleatorii, conform instrucțiunilor Departamentului de Probațiune pentru Adulți. Pârâtul va urma un tratament antidrog dacă rezultatul testului este pozitiv pentru droguri, inclusiv marijuana, care a fost persistentă în timpul supravegherii preliminare.
  4. Inculpatul trebuie să obțină / să mențină un loc de muncă verificabil și / sau să finalizeze cu succes un program de angajare. Pentru a-și mări capacitatea de a obține un loc de muncă, inculpatul trebuie să primească vaccinul COVID 19 în termen de 30 de zile și să furnizeze dovada Departamentului de Probațiune.
  5. Inculpatul nu va avea noi arestări sau condamnări.
  6. Arma de foc trebuie returnată proprietarului de drept.

În urma impunerii controlului comunitar, Curtea a comunicat oral inculpatului care sunt consecințele încălcării măsurilor dispuse pe perioada controlului comunitar. Curtea a indicat că, în cazul în care inculpatul încalcă controlul comunitar, va primi o închisoare specifică de douăzecișipatru (24) luni, care urmează să fie executată la Departamentul de reabilitare și corecție din Ohio.

Deocamdată, nu se cunoaște cât de răspândită este această practică judiciară, judecătorul Frye a spus că nu știe dacă și alți judecători impun astfel de obligații.

Un purtător de cuvânt al Curții Supreme, care supraveghează instanțele inferioare, a declarat că nu știe de alți judecători care să facă ceva similar. Cu toate acestea, el a trimis un link către un raport media despre un judecător care oferea inculpaților scurtarea perioadelor de probă pentru cei care acceptau să se vaccineze.

Sentința aici: sentinta obligare vaccin pdf

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns