fbpx

Un consilier UNBR sare în apărarea decanului Flavia Maier: ”Situațiile de criză pot naște Monștri”

Cu trimitere la opinia avocatei Silviei Uscov ”Despre lideri și aroganță”, publicată exclusiv pe Clujust, avocata Silvana Racoviceanu din Baroul București, consilier UNBR, a scris un text intitulat ”Situațiile de criză pot naște Monștri…”

”De ceva timp, observ cum disperarea acaparează tot mai mult oameni din jurul meu… colegi, prieteni sau persoane pe care doar le citesc sau urmăresc în spațiul public.

Avocații, un segment aparent elitist al societății, par să depășească limita de consultanță solicitată în mediul public, televizat, pe toate domeniile sociale, situându-se acum într-o ”zonă” specifică șomerilor, chestiune ce lasă un gust amar.

Se pleacă de la un Decan… Decanul Baroului Cluj, care îndeamnă la demnitate socială și profesională.

E aspru criticat și ajungem la materiale de presă în care diverși colegi compară Decanul cu un ”Părinte” și avocații acelui barou cu niște ”copii”.

Mediafax-ul titrează colegi care, fără a citi legislația, solicită protecția Casei de Asigurări a Avocaților și a UNBR, bazându-se pe excedente financiare despre care cred probabil că ar trebui împărțite la 25.000 de avocați în țară.

Niciunul dintre ei nu realizează o fundamentare reală și un temei legal.

Nu îi interesează că o organizație îi reprezintă în lume și au impresia că cei 12 lei plătiți pe lună până în acest an la UNBR ar trebui să le asigure existența astăzi.

Nu au timp nici să citească reglementările fondului de pensie la care contribuie, clar stabilite de o lege, al cărui număr pariez că nici nu este cunoscut… 72/2016. Un sistem de pensii care le percepe 11 % din cota de venit, spre deosebire de sistemul de stat, cu o valoare a punctului de pensie mai mare decât în sistemul public.

Noțiunile financiare, în timpul disperării, nu mai disting necesitatea ca acest excedent al fondului de pensii să asigure pensiile peste 30 de ani…

Avocații nu sunt ”Copii”. Avocații sunt PROFESIONIȘTI, sunt oameni maturi, de sine stătători, cu familii și copii. Avocații sunt capabili, responsabili și în principiu demni.

Iar dacă Statul Român le datorează o indemnizație, este ceva firesc, pentru măsurile luate de restrângere a activității noastre juridice și a politicilor funcționale ale mediului socio – economic. Statul ”NU ajută” avocații, ci repară un prejudiciu pe care îl crează acestora.

Altfel… criza naște Monștri…”, a scris Silvana Racoviceanu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina