fbpx

Un consilier din Ministerul Economiei are litigiu de muncă la Cluj cu o mare companie elvețiană

Un consilier din Ministerul Economiei a contestat la Tribunalul Cluj concedierea de la o mare companie elvețiană din domeniul agricol, cu sucursală în România.

Instanța Tribunalului Cluj a judecat astăzi contestația unei clujence  împotriva deciziei de concediere emisă în august 2018 de către societatea Ameropa Romania Services SRL, membră a grupuliui elvețian Ameropa, fondat în 1948, cu sucursale în toată lumea.

Potrivit contului de LinkedIn al reclamantei, aceasta a ocupat o poziție de conducere la nivel național în cadrul companiei – Sustainability Country Officer – în perioada ianuarie 2016 – august 2018. Din noiembrie 2018, Carmen Alina Turcu este consilier în cadrul Ministeruliui Economiei.

Reclamanta a chemat în judecată Ameropa Romania Services în octombrie 2018 și a solicitat instanței anularea deciziei de concediere, reintegrarea cu plata salariilor indexate plus bonusuri, pe care alți angajați le-ar fi primit, potrivit celor susținute de avocata ei în sala de judecată. Consilierul ministerial nu a fost prezent la proces.

Avocata companiei pârâte a susținut că aceasta a trecut printr-o reorganizare din cauza scăderii mari a cifrei de afaceri si a profitului. Potrivit avocatei, în primul semestru din 2018 firma ajunsese la cifră de afaceri de 740.000 lei de la 9 milioane, cât avea în 2016. Odată cu reorganizarea, postul reclamantei s-a desființat. ”Postul nu mai există in organizagramă și nu a fost angajat nimeni pe respectiva poziție.”, a punctat avocata Ameropa. Potrivit acesteia, fosta angajata se ocupa de relația cu asociațiile profesionale. Cât despre bonusuri, avoacata pârâtei a precizat că acestea se acordă în functie de situația socio-economică a firmei, care nu este una bună.

Ameropa Services presteaza insa servicii pentru Ameropa Grains, singurul furnizor de ferrilizanti din Romania si in top 3 al comerciantilor de cereale din tara noastra, cu cifre impresionante, potrivit bilantului financiar.

Potrivit informațiilor de pe site-ul companiei, Ameropa Elveţia deţine în România atât Combinatul de Îngrăşăminte Azomureş, cât şi Chimpex, unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanţa. Ameropa este prezentă în 30 de ţări şi are o expunere globală în pieţele tradiţionale pe cinci continente.

Instanța a amânat pronunțarea pentru data de 24 mai.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina