Acasă » ȘTIRI » CA Cluj a respins contestația polițistului de la Vama Sighetu Marmației, arestat preventiv

CA Cluj a respins contestația polițistului de la Vama Sighetu Marmației, arestat preventiv

Curtea de Apel Cluj a respins contestația polițistului de la Vama Sighetu Marmației împotriva măsurii arestării preventive. Acesta  este acuzat de DNA de luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.

Solutia Curții pe scurt: ”Respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpatul A.S.-T. împotriva încheierii penale nr. 29/DL/3 mai 2019 pronunţată de Tribunalul Maramureş. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 200 lei. Acordă onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, av. P.I.A., în sumă de 150 lei, care se avansează din fondul special destinat al Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 10 mai 2019”

Potrivit DNA Cluj, ”în luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, în calitate de subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmație, prevalându-se de o presupusă influenţă pe care ar avea-o asupra unor magistrați din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate.

În același context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns