fbpx

Cine este procurorul care a câștigat daune morale pentru condiții de muncă neconforme. Sentința nu este definitivă

Tribunalul București a obligat Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casatie si Justitie și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucuresti trebuie să-i plăteasca unui procuror daune morale de 14.400 de euro pentru încălcarea dispozitiilor legale privitoare la condițiile de muncă ce trebuie asigurate personalului angajat, plus 400 euro/lună începând cu data de 15.01.2019 şi până la data asigurării efective a condiţiilor de muncă conforme

Instanța Tribunalului București – Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale a respins nu mai puțin de șase excepții invocate de cele două parchete pârâte și a admis acțiunea.

Solutia pe scurt:

”Respinge excepţia de necompetenţă funcţională.

Respinge excepţia de netimbrare.

Respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtului Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtului Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Respinge excepţia inadmisibilităţii.

Respinge excepţia prematurităţii.

Admite acţiunea. Constată că pârâţii au încălcat dispoziţiile legale privitoare la condiţiile de muncă ce trebuie asigurate personalului angajat.

Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 14.400 euro în echivalentul în lei la cursul BNR la data plăţii pentru perioada 15.01.2016-15.01.2019 reprezentând prejudiciu moral, precum şi la plata sumei de 400 euro/lună în echivalentul în lei la cursul BNR la data plăţii reprezentând prejudiciu moral începând cu data de 15.01.2019 şi până la data asigurării efective a condiţiilor de muncă conforme cu normativele prevăzute de reglementările în vigoare.

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei astăzi, 8.05.2019.”

Potrivit unor surse judiciare, citate de Ziare.com, procurorul s-ar fi plans in cererea de chemare in judecata de faptul ca parchetul nu-i pune la dispozitie un birou conform cu prevederile in vigoare.

Este vorba de prevederea potrivit careia: “Calculul suprafetelor folosite ca birouri, pe ansamblul institutiei, se face in functie de numarul de personal si de suprafata medie de 5 m2/persoana, iar in cazul posturilor care utilizeaza calculatoare sau plansete, de 6 m2/persoana.” In acest context, procurorul s-ar fi plans ca unul dintre colegii sai s-ar fi imbolnavit de o boala contagioasa si risca sa-i imbolnaveasca pe ceilalti procurori din birou, sustin sursele citate.

Procurorul reclamant este Cristian Emanuel Dobre de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București. Acesta a fost numit procuror prin Decret în 2003 și a început cariera la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Dobre apare pe lista procurorilor DIICOT, care au obținut gradul de Parchet General fără examen, prin hotărarea cu numarul 261 din 26 februarie 2009.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina