fbpx
Polițiștii locali la ”vânătoare”. Sursa foto: Andrei Maxim

Un clujean amendat de șeful serviciului control urbanism pentru nepurtarea măștii a câștigat în instanță

Un clujean amendat cu 2000 lei în prima zi cu obligația de a purta masca pe stradă a câștigat în instanță înlocuirea cu avertisment. Cel care a aplicat amenda este chiar șeful serviciului control urbanism, ce face parte din Direcția Poliția Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Iar cum Poliția Locală a intrat în subordinea MAI anul trecut pentru a ajuta la vegherea restricțiilor, toți polițiștii locali au fost trimiși în stradă după ”nemascați”. Florin Șandor, șef la control urbanism, era în zona 0 a Clujului, Piața Unirii.

Clujeanul Andrei Maxim a contestat amenda la Judecătoria Cluj-Napoca, unde a invocat că obligativitatea purtării măștii în spații deschise nu este prevăzută într-o lege și că această măsură îngrădește drepturile și libertățile individului. De asemenea, a precizat că era prima zi cu respectiva obligativitate și nu era obișnuit să poarte mască pe stradă.

Instanța a fost de părere că amenda de 2000 de lei este disproporționată față de faptă și a dispus înlocuirea ei cu un simplu avertisment.

Soluția pe scurt:Admite in parte plangerea contraventionala formulata de petentul M. A. in contradictoriu cu intimatul MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA – DIRECTIA GENERALA POLITIA LOCALA.

Dispune inlocuirea sanctiunii amenzii in cuantum de 2.000 de lei aplicata prin procesul verbal de contravenție seria PL nr.0232957/04.11.2020 cu sanctiunea avertismentului.

Atentioneaza in scris si recomanda petentului ca pe viitor, sa respecte dispozițiile legale ale Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererea de apel va fi depusa la Judecatoria Cluj-Napoca, sub sanctiunea nulitatii.”

Procesul-verbal de sancționare este întocmit și semnat de șeful serviciului control urbanism și disciplină în construcții, care probabil, în haosul imobiliar Cluj-Napoca, ar avea de lucru ceva mai serios decât să urmărească cine cum poartă masca pe stradă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns