Acasă » AVOCATURA » Un avocat de succes din Cluj se extinde la București. Ultimul client de top: directorul CNAS
Biroul din București al avocatului Budișan

Un avocat de succes din Cluj se extinde la București. Ultimul client de top: directorul CNAS

În ultima vreme se tot aude în diverse domenii că Clujul bate Bucureștiul. Se pare că începe să se vadă asta și în avocatură. Un exemplu este un avocat de succes din Cluj, cu mulți clienți celebri din Ardeal, care a început să aibă tot mai multe cauze cu DNA la București, motiv pentru care și-a și deschis un birou în Capitală.

În 2014 scriam despre fostul portar al echipei de fotbal CFR Cluj, Călin Budișan, care a ajuns să apere milionari din urbea de pe Someș în calitate de avocat. Între timp, acesta a fost angajat și de alți clienți celebri din Ardeal, precum primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, președintele Camerei de Comerț Cluj, Ștefan Dimitriu, un om de afaceri din dosarul președintelui CJ Hunedoara, alți doi oameni de afaceri în dosarul primarului din Șelibăr (Sibiu), lucru care a atras atenția unor nume importante din Capitală, care au probleme în dosare trimis în judecată de DNA.

Astfel, Călin Budișan îi are acum printre clienți pe fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, pe fostul ministru Vasile Blaga și, mai nou, pe președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea.

Budișan, care este și prodecan al Baroului Cluj, spune că avocații buni din Cluj pot concura cu cei din București: ”Am ținut conferințe profesionale cu colegi de acolo și pot spune că suntem cel puțin la fel de bine pregătiți. Clujul, ca centru universitar și ca pregărire a avocaților, este în top. Putem concura cu Bucureștiul. Ca masă de avocați, sunt mai bine pregătiți în Cluj. Eu mă simt în largul meu acolo. E un efort considerabil, ca și complexitate a cauzelor. Plus că este o presiune mai mare. Dar un avocat din Cluj bine pregătit poate face față și acolo. Este într-adevăr o presiune mediatică mai mare. Sunt mai vorbăreți și colegii și cei din presă (zâmbește).”

Avocatul clujean spune că a ajuns să aibă clienți din Capitală datorită cauzelor de răsunet de la Cluj: ”Am avut cauze la Cluj din care să audă de mine.” Amintim că Budișan a intrat, alături de Gheorghiță Mateuț, în dosarul lui Marian Oprișan de la Cluj, în care a fost achitat.

Călin Budișan are o părere bună despre judecătorii la Înalta Curte: ”La ÎCCJ sunt foarte bine pregătiți, au răbdare, te ascultă. La ÎCCJ mă simt în largul meu. După ÎCCJ, e Curtea de Apel Cluj. Ca și stil de judecată, nu e diferit”

Budișan și-a amenajat un birou modern în București (vezi foto jos), unde are deja doi colaboratori.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina