Acasă » ȘTIRI » Uioreanu a atacat decizia definitivă de condamnare

Uioreanu a atacat decizia definitivă de condamnare

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a atacat, prin avocatul său, decizia definitivă de condamnare a Curții de Apel Cluj, prin care a primit 6 ani și 4 luni închisoare pentru fapte de corupție, în prezent fiind în Penitenciarul Gherla.

Uioreanu, prin avocatul Radu Chiriță, a depus la Curtea de Apel Cluj recurs în casație împotriva deciziei penale pronunțate în 31 ianuarie.

Cererea privește doar una dintre faptele pentru care a fost condamnat Uioreanu, anume cea legată de spălarea sumei de 5.000 de euro primită de la Ioan Bene printr-un contract încheiat cu Centrul de Cercetări și Studii Calitative pentru efectuarea unui sondaj de opinie în contextul alegerilor europarlamentare. Prin urmare, dacă s-ar admite recursul în casație, Uioreanu ar scăpa de una dintre acuzații și i s-ar diminua pedeapsa.

”În temeiul art. 438 alin.1 pct 7 C.Proc. Pen. să constatați că dl. Uioreanu Horea a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală, respectiv complicitatea la infracțiunea de spălare de bani, în forma tentativei, faptpă prev. de art.32 rap. la art. 48 alin. 1 C.Pen. rap. la art. 29 alin . 1 lit  b din Lgea 656/2002, cu consecința casării hotărârii atacate și a hotărârii primei instanțe și achitarea inculpatului”, se arată în cerere.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns