Acasă » ȘTIRI » Uber: “Asiguram pasagerii si soferii parteneri din Cluj ca aplicatia poate continua sa functioneze”

Uber: “Asiguram pasagerii si soferii parteneri din Cluj ca aplicatia poate continua sa functioneze”

In urma unei prime analize legale a deciziei Curții de Apel Cluj, oficialii Uber au transmis poziția Companiei, precum și câteva precizări de context:

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend” – au declarat oficialii Uber.

O primă analiză a deciziei Curții de Apel arată că parte a acțiunilor cerute de reclamanți au fost respinse și că serviciul Uber NU este interzis în Cluj. Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităților de suport direct pentru șoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj

Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanță de urgență

Țări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croația, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piața pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicațiile de ridesharing.

Compania Uber BV, care detine aplicatia, nu a facut parte din proces, prin urmare, potrivit avocatilor Uber, aplicatia nu este afectata de decizie. In plus, toate actiunile impotriva Rasier Operations BV au fost respinse. S-a dispus doar incetarea activitatilor de suport oferite de Uber Systens Romania SRL in Cluj, adica ce face compania prin centrul pentru soferi parteneri din Cluj.

Captura de azi din aplicatie

Comments

comentarii

Lasă un răspuns