fbpx

Uber a pierdut definitiv procesul cu taximetriști din Cluj, dar continuă activitatea pe alt model de business

32 de taximetriști, care au intervenit ulterior în procesul demarat de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, au câștigat definitiv litigiul pe concurență neloială cu Uber România. Compania care deține celebra aplicație de ridesharing continuă însă activitatea.

În minuta deciziei Curții de Apel Cluj se poate observa că asociația nu a avut câștig de cauză, ci taximetriști persoane fizice care au intervenit în dosar. De asemenea, Curtea a admis apelul Uber cu privire la o parte din intervenienți, iar pentru celalată parte a admis în parte acțiunea.

”Respinge apelul declarat de către Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania împotriva sentinţei civile nr.1192/27.06.2018 pronunţate de Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016.

Respinge apelul declarat de către Uber Systems Romania SRL şi Rasier Operations BV împotriva încheierii pronunţate la data de 20.02.2018 de Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016.

Admite apelul declarat de către apelantele Uber Systems Romania SRL şi Rasie Operations BV împotriva sentinţei civile nr. 1192/27.06.2018 pronunţată de către Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016 pe care o anulează şi procedând la rejudecarea cauzei:

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a intervenienţilor principali CNE, SLI, CAT, PCG, PR, VA, NFR, VA, ŞA, BRD, MIN, PAD, BSL, RO, DD, NCC, JIF, BŞG, SR, BI şi NP şi în consecinţă, respinge cererea de intervenţie formulată de aceştia în contradictoriu cu reclamanta AMTT şi cu pârâtele Uber System Romania SRL şi Rasier Operaiton BV ca fiind introdusă de către persoane lipsite de calitate procesuală activă.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Rasie Operations B.V. şi în consecinţă, respinge cererea de intervenţie principală formulată de către intervenienţii MPG, PC, BM, PCA, BNI, HIC, OCC, GG, MG, PA, BMD, BMF, RVA, PA, CGD, TVG, PSO, LL, MI, BA, VR, IAR, HDR, VNA, ZI, BZ, GA, KRL, NMV, RT, PV, RV, în contradictoriu cu această pârâtă, ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă.

Admite în parte cererea de intervenţie principală formulată de intervenienţii MPG, PC, BM, PCA, BNI, HIC, OCC, GG, MG, PA, BMD, BMF, RVA, PA, CGD, TCG, PSO, LL, MI, BA, VR, IAR, HDR, VNA, ZI, BZ, GA, KRL, NMV, RT, PV, RV, şi în consecinţă, Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta S.C. Uber Systems Romania S.R.L. constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca.

Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică din data de 25.04.2019.”, se arată în minuta deciziei.

Uber a pregătit însă o supriză. Potrivit unor reprezentanți ai companiei, între timp, Uber a început să colaboreze doar cu firme autorizate de transport, deci un nou model de business, astfel că este foarte probabil ca decizia de astăzi să nu afecteze prea tare activitatea companiei. De altfel, avocații Uber nici nu au încercat să lungească procesul, care a avut un singur termen la Curtea de Apel Cluj, iar după o săptămână a venit pronunțarea.

De asemenea, la nivelul Guvernului s-a discutat recent despre reglementarea serviciilor de ridesharing.

Vom reveni cu poziția oficială detaliată a Uber.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina